Как новината за атентатите в Брюксел отекна в Русе?

0
Не са малко младежите, които, също като Даная Данева, имат намерение да продължат образованието си в Брюксел
Не са малко младежите, които, също като Даная Данева, имат намерение да продължат образованието си в Брюксел Видео: БНТ 2

Как новината за терористичните атаки в Брюксел откликна в регионите у нас. Включваме на пряко Галя Пенчева от Русе.

Заради експлозиите в Брюксел отношението на българите, които възнамеряват да пътуват за Белгия, е скептично. Трагедията там се отрази в социалните мрежи, в постовете и коментарите на хиляди българи, от големите градове до най-малките кътчета на страната. Засегнати са всички, не само тези, които работят в чужбина или често пътуват до там, съобщава БНТ 2.

Росинка Проданова е журналист в радио Благоевград. Но взривовете в Брюксел следи първо защото дъщеря й Боряна работи в белгийската столица. Новините оттам, които се налага днес да анализира за слушателите, я засягат лично.

Росинка Проданова – журналист в Радио Благоевград: “Доста се притеснихме. Тази сутрин обаче, моята дъщеря, понеже е предвидлива ми звънна и аз всъщност от нея разбрах, че нещо се случва там и то е сериозно. Просто каза всичко е ок, добре съм, но тук се вижда, че нещата стават сериозни. След около час ми се обади да каже, че вече има втори инцидент или нещо ужасяващо в метрото, което е в близост до Европейския парламент, където е тя.

В Русе, 8-мокласничката Даная Данева очаква скоро да посети Брюксел. Пътуването е награда от конкурс за есе посветено на бежанците. Заедно с нея към сърцето на Европа трябва да отпътуват още 13 младежи. Даная казва, че ако трябва да тръгне в близките дни, би се притеснила.

Даная Данева: “Аз всяка година пътувам до Германия и не си ги отлагам, въпреки че пътувам от три години и от доста време бежанците влизат в Европа. Моето пътуване първо няма да е чак толкова скоро. Надявам се да отминат тези атентати.”

Ситуацията сега е променена! Но въпреки това Даная Данева се надява да осъществи мечтата си, когато завърши училище да замине да учи в чужбина. И за сега атентатите в Европейските столици не я спират да се бори за това.

Не са малко младежите, които, също като Даная Данева, имат намерение да продължат образованието си в Брюксел, но напрежението в последните дни там е на път да разколебае една част от тях.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари