Прегазиха мюсюлманка по време на антиислямската демонстрация в Брюксел

0
Пътник в колата дори се опитва да се подаде през прозореца, за да направи снимка
Пътник в колата дори се опитва да се подаде през прозореца, за да направи снимка Видео: ROTILA TV

Шокиращо кадри се появиха в мрежата.

На тях жена-мюсюлманка е блъсната от кола по време на антиислямската демонстрация, провела се вчера в брюкселския квартал Моленбек, информира Блиц.

На клипа от инцидента се вижда как бяло Audi A1, преминаващо полицейска блокада, блъска директно жената, докато тя пресича.

В резултат на удара жената се озовава на предния капак на колата, а след това пада на асфалта, докато шофьорът продължава напред в опит да мине през краката й. Пътник в колата дори се опитва да се подаде през прозореца, за да направи снимка. 

След удара жената е сериозно ранена, но в съзнание и получава медицинска помощ. От полицията не са уточнили мотива за действията на шофьора. 

Инцидентът стана на фона на нажежената обстановка в белгийската столица, в която има засилено полицейско присъствие, създала се след като властите отмениха антиислямска демонстрация и всякакви контрапротести в града.

След забраната стотици хора се опитаха все пак да проведат демонстрацията в проблемния квартал Моленбек, станал известен като „джихадистката столица на Европа”, след като стана ясно, че редица от извършителите на атентатите в Париж и Брюксел имат връзка с този жилищен район. 

Междувременно малки групи от крайно десни активисти бяха разпръснати от централния площад на Брюксел, на който се намира мемориала на жертвите на атентатите от 22 март. От полицията съобщиха, че са задържали за кратко време около 100 души. Само двама от тях обаче са останали за по-дълго в ареста. 

Със забраната за провеждане на демонстрации властите се опитаха да предотвратят повторението на събитията от миналите почивни дни, когато полицията използва водни оръдия, за да разпръсне демонстрация на крайно десни активисти. 

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари