Как може да бъде решен проблемът с липсата на паркоместа в Русе

2
Засега не се предвижда да се изграждат нови паркинги в града, но местната управа предлага част от паркоместата в кварталите да се наемат на търг
Засега не се предвижда да се изграждат нови паркинги в града, но местната управа предлага част от паркоместата в кварталите да се наемат на търг Снимка: Фейсбук / архив

Общината в Русе търси начин как да увеличи паркоместата, защото не достигат

В града са регистрирани над 150 000 коли повече, отколкото е населението, според последното преброяване. Едно от предложенията е вече да могат да се наемат паркоместа пред блоковете.

Улиците в Русе са задръстени с автомобили, а липсата на паркоместа изнервя шофьорите. Ако не се построят нови паркинги, проблемът няма да се реши, смятат русенци, предава БНТ.

Засега не се предвижда да се изграждат нови паркинги в града, но местната управа предлага част от паркоместата в кварталите да се наемат на търг.

"Започнахме да измерваме тези създадени от времето паркинги, по неволя на живущите там, затова направихме и 3D заснемане на град Русе, за да започнем една по една тези зони да ги реновираме и да ги обособяваме като такива", заяви Димитър Недев, заместник-кмет на Община Русе.

25% от паркоместата ще могат да бъдат наемани от гражданите. Някои са съгласни, но други смятат, че това няма да облекчи паркирането.

Промените предвиждат вече не само фирми, но и хора със свободни професии да имат право на служебен абонамент. Цената ще е 144 лева на месец, а при предплата ще има отстъпка, абонаментът ще важи само от понеделник до събота в рамките на работния ден.

"След това време местата са безплатни за паркиране на живущите в района. За да може, когато вечер хората се върнат от работа, да има места, където да паркират", каза още Димитър Недев, заместник-кмет на Община Русе.

Предвидени са и облекчения за екоавтомобилите. Електрическите и сега паркират без такса на платените паркинги, а за хибридите и тези с газови уредби ще има отстъпка от 15%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    26
    Глупендеров
    Изключително лесно решение на проблема! Строеж на надземни/високи/ или подземни паркинги, които могат да се изградят навсякъде, има много общински парцели-там могат да бъдат построени. Решението е в три етапа-построяване, достъпност и приемлива цена!
  • 6
    25
    Angelo
    Правим паркирането навсякъде платено,и решаваме проблема. Гениално!.... Еми да ви бера лайката!!!!?
  • 9
    24
    Моето име еее ... Спас
    Как как? Попитайте Люксембург. Вижте как стои въпросът с градския транспорт - при наличието на изряден такъв се отказвам от автомобил.
  • 14
    23
    А стига бе!
    144 лева наем на месец!!! Това включва ли ток, вода, покрив? 144 лева наем на месец!!! Да не сте объркали сумата и тя да е 14 лева на месец?
  • 12
    22
    русенка
    Общинската управа трябва да работи за благото на гражданите си, от чиито данъци се издържа / това е в сила и за нашата държава/. Но, уви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари