Община Русе иска да изгради 4-етажен паркинг в квартал "Здравец - Изток"

1
Новото съоръжение би трябвало да побере 300 автомобила
Новото съоръжение би трябвало да побере 300 автомобила Видео: Кис 13

Новото съоръжение би трябвало да побере 300 автомобила

4-етажен паркинг може да реши проблема с паркоместата в квартал "Здравец - Изток" в Русе до УМБАЛ "Медика".

От лечебното заведение имат намерение със собствени средства да изградят и допълнителни възможности за паркиране в района. Предвижда се капацитетът на новото съоръжение да бъде за 300 автомобила, информира Кис 13.

На общинския терен, където е предвидено да бъде построен 4-етажният паркинг, в момента има футболно игрище и сграда, където се помещава пощенски клон.

С цел задоволяване на обществените нужди, от Общината предлагат сградата и площадката да се премахнат, като игрището ще бъде възстановено в близост. Оказва се обаче, че група граждани от квартала имат известни резерви към изграждането на паркинга на този терен.

Предстои през следващата седмица Общинският съвет да вземе решение за премахването на сградата и игрището за футбол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    16
    до15
    значи теб не те интересува паркинга, ами броиш парите на лекарите ли?!? ако мислиш и имаш доказателства за злоупотреба със собственост, вместо да пускаш фитили тука, сезирай органите, или само така, да си дрънчиш! утре обаче, като ти опре яйцето на дъто, ще си първия дето ще реве, че няма къде да паркира, пък много му се налагало!
  • -2
    15
    Думи нямам
    Ало "От квартала" там работиш или живееш или кво я проеери кои са най фобре плстените лекари в Бългатия и може ли да се прави часна болница в държавна може стига да си цвете през мандата на цветята
  • 6
    14
    ЗА!
    Честно да си кажа и аз отначало бях скептичен като започнаха да правят този парк и градинките около болницата, но сега като гледам резултата - е, хубаво е! Не мога да си изкривя душата. А че има нужда от паркинг, има, и то няма нужда даже и да живееш в квартала, за да видиш. На тая уличка зад "Елита" колите не могат да се разминат.
  • -2
    13
    etc.
    Искаме Пренчо да построи Космодрум Здравец в Русе. Паркинг мога строя и ас.
  • 6
    12
    п.п.
    Утре същите тези, дето сега смърдят срещу паркинга, ще марморят, че нямало къде да паркират там, пък много им се налагало! Абе ......
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари