Как лесно да се справите с комарите

0
За да победите естествената миризма на тялото, която привлича комарите, можете да използвате етерични масла
За да победите естествената миризма на тялото, която привлича комарите, можете да използвате етерични масла Снимка: iStock/Guliver

Комарите са голяма напаст, особено през лятото. Ако искате да се предпазите от тях, единият начин е да си купите репелент. Но ние ще ви представим няколко народни средства, които са също толкова ефективни, пише iWoman

Етерични масла

За да победите естествената миризма на тялото, която привлича комарите, можете да използвате етерични масла. Подходящи са карамфил, анасон, портокал, кедър, лавандула, чаено дърво, мента и евкалипт.

Нужно е да смесите 7 - 8 капки етерично масло с крем, който използвате, и да нанесете върху кожата. Преди употреба, не забравяйте да проверите дали случайно не сте алергични към някое от маслата.

Хвойна

Ако сте някъде на палатка, или ако имате двор в къщата, може да запалите огън и да сложите вътре няколко шишарки и хвойна. Действието им е  изключително ефикасно срещу досадните насекоми и бързо ги прогонват надалеч.

Лимон и евкалипт

Мнозина смятат, че комбинацията от лимон и евкалипт е най-ефективното средство за комари. Смесете 10 мл масло от евкалипт с малко лимонов сок. Нанесете на откритите зони по тялото и бъдете сигурни, че комарите няма да ви докоснат.

Чесън

Чесън - лекарството е много ефективно, но не много приятно. Вземете 5-6 скилидки чесън, смачквайте, варете в стъклото 5-6 минути. Излейте чесновата вода в пистолета за пръскане и третирайте палатката.

Лавандула

Лавандулата също за смята за доста ефикасно средство, когато става въпрос за комари. Напълнете бутилка с вода. Добавете 30 капки лавандула, като разклатите добре. Нанасяйте върху кожата на всеки час.

Алкохолен разтвор

Миризмата на алкохолна определено не е любима на комарите, така че можете да си направите репелент от него. Напълнете около ¾ от бутилка с алкохол, добавете 50 капки етерично масло (лавандула, евкалипт или друго) и долейте с вода. Разклатете добре преди употреба.

Босилек и пелин

Ако не искате да мажете тялото си с нищо, тогава имаме друго предложение за вас. Вземете клонка босилек или пелин и я дръжте около себе си. Комарите ще се отблъснат от тези миризми.

Мехлем от черен пипер

Изсипете в буркан 6 капки масло от черен пипер, котешка мента и лавандула. Смесете с вашия хидратиращ крем в съотношение 1: 2. Нанесете първо много малко от мехлема, за да проверите дали не сте алергични.  Ако всичко е наред, използвайте с удоволствие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари