Как десетки фирми останаха без ток в Русе заради свободния пазар

1
Пред офиса на Енерго Про в Русе днес се струпаха изнервени хора
Пред офиса на Енерго Про в Русе днес се струпаха изнервени хора Снимка: БГНЕС / Архив

Спряха без предупреждение тока на десетки фирми в Русе. Причината е преминаването на свободния пазар

Тези фирми, които все още не са сключили договор с доставчици, днес бяха прекъснати заради смяна в абонатния номер. В резултат за бизнесите бе почти невъзможно да работят, предава TVN.

„Както работим, спряха тока. И вече си принуден да ходиш по мъките и сме тук от 2 часа. Когато реших да разбера каква е причината, звъня на Енерго – Про, след няколко прозвънявания вдигнаха, казаха, че би трябвало да съм сключил договор с фирма – доставчик на енергия“, разказа Ахет Сали, който е собственик на магазин.

„Стоим си с колежката, работим си и изведнъж дойдоха от Енерго Про и ни спряха тока. Звъннахме на прекия ръководител и каза, че би трябвало в срок да са платени, отиде до пощата колежката и казаха, че има смяна на партида и на нас не ни е казано“, разказа Яница Светославова.

Пред офиса на Енерго Про в Русе днес се струпаха изнервени хора със същия проблем. Ахет твърди, че партидният му номер е сменен, без да е уведомен. За това и не му излизат задължения при проверка.

„После казаха, че имам друг партиден номер и след като ми излезе партидният номер, се оказа, че имам 2 стари сметки и всичко е спряно и всичко на ново трябва да се плати.“, разказа той.

От Енерго про отказаха да коментират случая и заявиха, че процедурата е обявена през 2020 година и всички собственици на обекти са били уведомени, че трябва да сключат нови договори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари