Как да увеличите посетителите на вашия сайт?

0
Трябва да привлечете трафика към него, така че посещенията и продажбите да се активизират
Трябва да привлечете трафика към него, така че посещенията и продажбите да се активизират

Трябва да привлечете трафика към него, така че посещенията и продажбите да се активизират

Инвестирали сте в страхотен сайт или сте създали онлайн магазин с много продукти. Но никой не знае за него. Сега всичко, което трябва да направите, е да разберете как да привлечете трафика към него, така че посещенията и продажбите да се активизират.

От социални медии до нетрадиционните маркетингови трикове, има много неща, които ще помогнат, за да увеличите трафика. Но преди всичко е важно да намерите доверен партньор, на който да възложите някои от ключовите задачи по оптимизацията на уебсайта. Именно експертите са ключовите фигури, които ще помогнат за seo оптимизация на сайта и ще допринесат за увеличаване на трафика към него.

Не чакайте някой друг да го направи. Всичко зависи от вас.

Какво представлява трафикът на уебсайта?

Трафикът на уебсайта казва колко потребители посещават вашия уебсайт. Инструментите на Google Analytics показват както броя посещения на страници, така и броя уникални показвания на страници. Показванията на страници са общият брой пъти, когато някой е посетил вашия сайт, докато уникалните показвания на страници ви казват колко хора са посетили сайта ви - някои многократно, а други само веднъж.

Идеята е, че колкото повече трафик на уебсайта получавате, толкова повече възможности имате за конвертиране на потребители.

Но често ще забележите, че с повече трафик идва по-нисък процент на конверсия. Това може да се дължи на факта, че трафикът не е толкова целенасочен - въпреки че повече хора идват на вашия сайт, не всички те са търсените потребители.

Какво може да направите?

# 1. Оптимизирайте уебсайта си за търсене

Когато започвате, съсредоточете се върху намирането на ключови думи, които представляват вашата ниша, на която да изградите съдържанието на вашия блог или актуални новини. Добре е да се съсредоточите върху една или две основни ключови думи на уеб страница. Можете да използвате SEO инструменти като Keywords Everywhere, който ще ви помогне да намерите подходящи ключови думи.

В началото се фокусирайте върху ключови думи, чийто обем на търсене е под 10 000 търсения на месец. След няколко месеца създаване на съдържание в блога и оптимизиране на продуктови страници, можете да се съсредоточите върху търсенето на ключови думи с по-голям обем.

За да генерирате трафик към уебсайта, е важно да се изгради първо силна основа от подходящи ключови думи. Не забравяйте да се възползвате от блог или актуални новини, тъй като той може да има най-голямо влияние върху привличането на органичен трафик към вашия уебсайт.

# 2. Експериментирайте със свежестта на съдържанието

Свежестта на съдържанието е SEO трик, който хората правят, за да привлекат трафик. По същество ще трябва да премахвате старото съдържание от уеб страницата си и да добавяте нови статии или новини.

# 3. „Покажете“ сайта на търсачките

Полезно за SEO е да поискате от търсачките да обхождат и индексират вашия сайт, като така увеличавате шансовете да се показвате на страници с резултати по определено търсене.

# 4. Изградете своите препратки

Обратните връзки са друг важен компонент за SEO. Когато външен сайт се свързва с вашия сайт, това дава знак на Google, че вашият сайт е надежден и подходящ за линкнати думи.

Освен SEO, външните линкове имат потенциала да привличат трафик към вашия сайт сами по себе си. Потребителите на тези сайтове могат да кликват и да намерят вашия.

# 5. Анализирайте вашите конкуренти

Проучете кои са основните източници на трафик на вашите конкуренти. Това помага да разберете на кои маркетингови канали трябва да дадете приоритет.

# 6. Оптимизирайте сайта с Long tail ключови фрази

Въпреки че кратките думи са важни за оптимизацията на сайта, важно е също да обърнете специално внимание на възможностите за ключови думи с дълга опашка. Често тези ключови думи са по-конкретни. Като такива те обикновено имат по-малък обем на търсене и в резултат на това по-малка конкуренция. Това означава, че не само по-лесно сайтът ви ще се класира по подходящи ключови думи с дълга опашка, но е и по-лесно да се отгатне намерението на търсещия.

# 7. Ежедневно добавяйте ново съдържание към уебсайта

Тъй като един от факторите за класиране на Google е свежестта на съдържанието, е добра идея да актуализирате съдържанието на уебсайта си редовно - ежедневно, ако е възможно.

# 8. Хоствайте ексклузивно съдържание на вашия уебсайт

Поддържайте блог, правете безплатни курсове, разработвайте презентации, уеб семинари и публикувайте подходящо съдържание. Бъдете постоянни и последователни и накарайте потребителите да се абонират, за да имат причина да продължават да се връщат.

# 9. Стартирайте подкаст

Подкастите имат огромна аудитория и стартирането на такъв, който да създаде доверие в аудиторията и да събере публика, може да привлече трафик към вашия сайт.

# 10. Организирайте състезания и подарявайте подаръци

Ако организирате състезания и редовно правите подаръци, ще дадете на потребителите причина да посетят вашия сайт - и да продължат да се връщат. Да не говорим за маркетинга от уста на уста, който е особено ценен, особено ако включите компонент за социално споделяне в кампанията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари