Как да промените живота си, за да се почувствате щастливи

0
Отговорете си на следните 7 въпроса и заживейте пълноценно
Отговорете си на следните 7 въпроса и заживейте пълноценно Снимка: Shutterstock

В критични ситуации всичко, от което се нуждаете, е да се вслушате в своя вътрешен глас. Именно той ще ви помогне да промените живота си и да получите отговорите, които търсите. Вижте кои са 7-те въпроса, които могат да променят живота ви.

Дори и най-щастливите и позитивни хора понякога преминават през лоши периоди. Всъщност всеки от нас може да се окаже в ситуация, в която чувства, че сякаш е загубил своята страст към работата си и дори към живота, пише сайтът Rozali.com

Ако вие самите се чувствате разочаровани и отегчени, жадни сте за повече щастие и за някаква положителна трансформация, значи не бива да отлагате повече, а трябва да действате по-скоро.

Промяната, от която се нуждаете, може да направите сами. Не е нужно да разчитате на някой друг, който да промени вашия живот и да го направи по-хубав.

Лесно бихте могли да промените живота си и да започнете да живеете по-пълноценно, щом намерите вашата цел и започнете да правите това, което ви радва. Следващите 7 въпроса ще ви помогнат да промените живота си по начина, който желаете:

1. Какво в живота ми вече не ме кара да се чувствам добре?

Това може да бъде неподходящият партньор, грешната работа или дори мястото, където живеете. Помислете кое е нещото, което преди сте обичали, но вече не ви кара да се чувствате добре и го променете. Разбира се, понякога промяната няма как да бъде радикална и в рамките на няколко дни, но важното е да бъдете последователни, защото понякога с малки, но безспирни стъпки човек може да постигне много.

2. Какво избягвам да направя, защото ме е страх?

Може би се притеснявате да напуснете работата, която не харесвате, само защото се страхувате за своите доходи? Това е напълно разбираемо – всеки от нас се нуждае от пари. Обмислете обаче възможността да смените работата си с такава, която повече би ви удовлетворявала. Колкото по-често преодолявате страховете си, толкова по-силни духом ще ставате и ще променяте живота си в положителна насока.

3. Коя е мечтата, която игнорирам?

Разбира се, става въпрос за постижима мечта, а не такава като летене до Марс, например. Всъщност хората имат много мечти – част, от които преследват и друга част, която игнорират. Вероятно отново заради страх от провал. Бъдете честни със себе си и се замислете за онази голяма мечта, която пазите в съзнанието си от години, но умишлено игнорирате. Може би именно тя е „инструментът”, с чиято помощ може да промените живота си.

4. Какви умения и таланти имам, които не използвам?

Може би сте нещастни и „заседнали” в собственото си неудовлетворяващо ежедневие, тъй като чувствате, че не използвате уменията, с които разполагате. А вероятно именно те биха ви помогнали да промените живота си по начина, който желаете. Помислете с какви умения и таланти разполагате, които все още не сте показали на света и дали те няма да ви бъдат от полза? Ако намерите ново поле за работна изява или просто хоби, това определено би променило вашия живот.

5. От какво се страхувам?

Всеки човек се страхува от нещо или дори от няколко неща. От тъмното, от малки пространства, от височини, от смъртта, от отхвърляне и т.н. Кои са нещата, които ви плашат най-много и откъде според вас се пораждат тези страхове? Ако успеете да си отговорите на тези въпроси и работите върху преодоляването на страховете си, това определено би променило живота ви с положителна насока.

6. Какво мога да премахна от живота си?

„Приятел”, който всъщност само се възползва от вас? Партньор, който ви ревнува толкова много, че ви задушава? Работа, на която не ви оценяват достатъчно? Размишлявайте върху нещата, които ви правят нещастни и премахнете тези, които можете. Това е стъпка към промяната и живота, за който мечтаете.

7. Какво ми носи невероятна радост?

Дори в момента да се чувствате апатични, все има нещо, което може да ви накара да се усмихнете и да почувствате невероятна радост. Ако сте семейни, вероятно това е вашето дете/деца. Може би половинката ви, вашият домашен любимец или дори любимата песен? Съсредоточавайте съзнанието си върху нещата, които ви радват, защото клишето: „Щастието е малките неща” наистина е вярно. Отделяйте повече време и бъдете с хората, които ви правят щастливи или пък правете по-често това, което ви кара да се усмихвате. Това е лесен, а и много приятен начин да промените живота си и да го направите по-хубав.

Източник: Rozali.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари