Как да носим маска с очила, без да се изпотяват стъклата ни?

1
Има няколко решения на проблема
Има няколко решения на проблема

Макар че защитните маски вече не са задължителни, отговорните хора все още ги носят, за да предпазят околните и себе си от разпространението на коронавируса. 

Това може да се окаже проблем за тези, които нямат толкова добро зрение и трябва да носят очила, тъй като често при издишане стъклата се запотяват. Другите също ще усетят колко неприятно е това. Причината е, че времето се затопля и за да предпазите очите си от слънцето, ще ви трябват слънчеви очила.

Има няколко решения на този проблем и добрата новина е, че най-ефикасното е почти безплатно, информира 24 часа. Най-напред измийте ръцете си добре, защото ще докосвате вътрешната страна на стъклата си, а вирусът може да проникне в организма през очите. Поставете очилата под струя топла вода. Натъркайте цялата им повърхност с малко сапун. Отново ги изплакнете. За да изсъхнат, без да останат следи от капки, ги поставете върху мека кърпа, с която внимателно да попиете влагата. Правете това всеки път, преди да излизате навън с маската.

Колкото и странно да ви звучи, трикът действа. Водата и сапунът създават нещо като предпазен слой. Благодарение на него водните молекули, които се образуват от издишания от вас въздух, се разпределят равномерно по стъклата, без всъщност да се образуват капчици.

Ако не ви се занимава всеки път, преди да излизате, да миете очилата си, има и друг начин. Може просто да залепите маската към лицето си. За целта използвайте или медицинско тиксо, или обикновени лепенки за рана. Поставете ги така, че да обхванат част от маската и част от кожата на лицето ви. Не си мислете, че ще изглеждате смешно, защото очилата ще скрият необичайния начин, по който сте решили проблема си. Не на последно място тиксото и лепенките се отстраняват лесно и не нараняват кожата на лицето ви.

Третият вариант е да издърпате маската достатъчно високо, за да сложите върху нея очилата си. Този номер може да проработи само ако имате масивни рамки и са достатъчно тежки, за да спрат топлия въздух, който издишате.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари