Как да изберете правилния герой в Overwatch 2

0
Нищо друго не би имало значение, ако нямате правилните герои в отряда си
Нищо друго не би имало значение, ако нямате правилните герои в отряда си

Нищо друго не би имало значение, ако нямате правилните герои в отряда си

От известно време Overwatch 2 е на пазара с много страхотни герои, от които играчите могат да избират, когато излязат на бойното поле със своя отбор. Но за разлика от много други мултиплейър шутъри, Overwatch 2 е изцяло за работа в екип и стратегия. Но нищо друго не би имало значение, ако нямате правилните герои в отряда си, за да се справите с враговете.

Много играчи срещат трудности при намирането на подходящия герой и това е логично. Има много фактори, които трябва да имате предвид, докато избирате герой в Overwatch 2. Ако това е нещо, с което се затруднявате, ето пълно ръководство за това как да изберете правилния герой за своя акаунт в Overwatch 2!

Определете ролята си

Първата и вероятно най-важна стъпка при избора на правилния герой е да разберете ролята си. Това е мястото, където много играчи се затрудняват; играчите не се придържат към една, а обичат да се носят по течението, което е напълно погрешно. Разбира се, ще трябва да опитате различни герои, за да разберете кой допълва вашия стил на игра, но след като имате добра представа къде всеки герой блести най-ярко, трябва да започнете да се специализирате.

В Overwatch 2 героите са категоризирани в три роли: Танк, Увреждане и Подкрепа. Всяка роля има свой собствен набор от умения и способности, така че е важно да разберете каква е вашата роля и как да я играете ефективно.

- Героите танкисти отговарят за поглъщането на щети и защитата на своя отбор. Те разполагат с висок резерв от здраве и могат да създават бариери, за да блокират вражеския огън. Тази роля е за тези, които обичат да са на предната линия и да създават пространство за своя отбор.

- Героите DPS нанасят най-големи щети на враговете и са от съществено значение за елиминирането на ключови цели. Като цяло те са крехки и се нуждаят от защита от съотборниците си. Те се нуждаят от по-внимателно боравене и позициониране, за да бъдат по-ефективни.

- Подкрепящите герои осигуряват изцеление и полезност за своя отбор. Те могат да помагат за поддържането на живота на съотборниците си, да осигуряват буфери и да обезсилват враговете.

Разберете състава на екипа

Един от най-важните фактори, които трябва да имате предвид, докато избирате главния си герой, е съставът на екипа. Добре балансираният отбор ще има комбинация от герои от всяка роля, но конкретните избрани герои ще зависят от картата и целите. Трябва да имате добра отборна химия, за да изберете правилния герой, който може да направи отбора ви по-силен.

Ако в отбора ви липсва герой танк, може да изберете герой като Уинстън или Роудхог, за да осигурите допълнителна защита. Ако пък в отбора ви липсва герой за подкрепа, може да изберете герой като Мърси или Лусио, който да осигурява изцеление на съотборниците ви. Но се уверете, че не се отклонявате твърде много от стила си на игра, защото в този случай уменията ви ще бъдат напразни.

Изберете герой според картата

При избора на герой е също толкова важно да имате предвид каква карта играете, колкото и да разбирате състава на отбора. Особено след всички актуализации в Overwatch 2 познаването на картите стана супер важно. Всяка карта има свой собствен уникален план и цели, така че ще искате да изберете герой, който може да се отличава в тази среда.

Например на карта с дълги линии на наблюдение може да искате да изберете снайперистки герой като Widowmaker или Ashe, за да се възползвате от тези разстояния. И да улесните работата на целия екип. Но ако играете на карта с тесни коридори, може да искате да изберете герой танк като Reinhardt или Orisa, за да създадете бариери, зад които екипът ви да се движи.

Заключение

Overwatch 2 може да бъде малко обезсърчителен за много играчи, но с правилните герои в отбора си можете да се справите с лекота с противника и да спечелите повече мачове в дългосрочен план. Важно е да изградите отборна химия, за да се възползвате напълно от предимствата на героите си в играта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари