Сър Боби Чарлтън за Гунди: Майстор, който не се нуждаеше от учител

1
Има такива изключения и се броят на пръсти, заявява англичанинът
Има такива изключения и се броят на пръсти, заявява англичанинът Видео: You tube / JOHN SILVER

Има такива изключения и се броят на пръсти, заявява англичанинът

На 11 декември ще се навършат 55 години от един от най-великите голове в историята на българския футбол, припомня bTV. През 1968 г. на "Уембли" Георги Аспарухов-Гунди се разписва в двубой срещу актуалния световен шампион Англия, а голът му става хит в целия футболен свят.

Аспарухов минава като на парад пред защитата на "Трите лъва" и отбелязва страхотно попадение, което все още англичаните си спомнят.

Приятелският двубой на "Уембли" завършва 1:1, а след неговия край целият отбор на англичаните поздравява Гунди, в това число и носителят на "Златната топка" за 1966 г. сър Боби Чарлтън.

"Футболисти като Аспарухов не се раждат често. Той беше вдъхновение за своя отбор. Вероятно ще трябва още дълго да чакате, за да се появи талант като него. Спомням си и сега мачът ни на "Уембли" през 68-ма. Сър Алф Рамзи ни беше казал, че българите ще играят доста защитно и че единственият играч, с който трябва да внимаваме, защото е изключителен, е Аспарухов.

И ние доста внимавахме, но не достатъчно... При посещенията ми в България ме впечатли, че хората, които срещах, където и да е било, винаги говореха за Аспарухов с голяма любов, всички го изтъкваха като чудесен пример за младите играчи.

Мисля, че това е прекрасно.

Той беше голям играч не само заради своето умение, но и заради своята нагласа и отношение към играта. Аспарухов беше един от онези родени майстори, които никога не са се нуждаели от учители.

Има такива изключения и се броят на пръсти", ще каже години по-късно напусналият ни вчера на 86-годишна възраст Боби Чарлтън.

За националния отбор на България легендата на Левски има 50 мача и 19 гола.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари