Как бедните българи ще бъдат подпомагани по европейска методика

1
Това би станало възможно от 1 януари 2023 година, обясни социалният министър
Това би станало възможно от 1 януари 2023 година, обясни социалният министър Видео: NOVA

Това би станало възможно от 1 януари 2023 година

В Министерството на труда и социалната политика работим за намаляване на бедността и ще подпомагаме българите, базирайки се на линията на бедност, която в момента е 413 лв., чрез нова европейска методика. Това каза министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков в ефира на NOVA.

По думите му това би станало възможно от 1 януари 2023 година. В отговор на въпрос дали според него това правителство ще го има и следващата година, министър Гьоков отговори утвърдително.

Запитан за прогнозата му дали инфлацията ще достигне 20 процента до края на годината, Георги Гьоков посочи, че средногодишната инфлация сега е малко над 14 на сто и че няма да достигне до 20 на сто. Икономисти и финансисти твърдят, че цените се успокояват, което означава, че тя на годишна база няма да надхвърли 14-15 процента, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари