Кафето усилва двойно болката при кола маска

0
Алкохолът действа по същия начин
Алкохолът действа по същия начин

За всички дами, които преди всяка кола маска стискат зъби и гризат нокти от болка и притеснение, е най-добре да прескочат пиенето на кафе и да го оставят като релаксираща процедура за след махането на космите.

Кофеинът се смята за стимулант. Затова и го приемаме обикновено сутрин или следобед, когато искаме да се събудим ефективно.  Стимулантите обаче действат и върху рецепторите на кожата, като засилват тяхната чувствителност. Никоя дама не иска собственоръчно да си причини два пъти по-силни усещания по време на кола маска, нали?

Освен това е доказано, че приемането на кофеин води до задържане на вода, което от своя страна влияе върху кожата още веднъж – може да е по-зачервена или раздразнена от друг път. Ако съчетаете зачервяването от кофеина и това от обезкосмяването, то вероятно крайният резултат няма да ви хареса никак.

Допълнителен съвет: Алкохолът, който също действа като стимулант, влиза в подобна графа като кофеина – на напитките, които не е добре да приемате, ако ви предстои кола маска. Причините са сходни.

Източник: LadyZone.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари