Кадри от Народното събрание показват как извличат майките

0
Чуват се викове и писъци
Чуват се викове и писъци

Служители на НСО извеждат майките на деца с увреждания и лидерът на Мая Манолова насила от сградата на парламента, където те се барикадираха днес с искане за оставка на правителството.

Видеото от ситуацията отвътре бе пуснато в официалния профил на "Изправи се.бг" в социалната мрежа, чийто лидер е Манолова.

Кадрите са брутални. На тях се вижда как служители на НСО убеждават майките, а след това започват да ги дърпат, пише Dir.bg.

Чуват се техните викове: "Не ви е срам", "В каква държава живеем". Буквално се пищи. На гледката присъства и детето с увреждане Весо, който също се чува, че е направил криза заради агресията, поради което по-късно бе извикана линейка.

Протестът и акцията на майките и на Манолова започна преди Комисията по енергетика в парламента, на която те не бяха допуснати.

Така те се барикадираха във фоайето на сградата на парламента, където останаха до 18 часа, когато влиза НСО. Всички бяха изведени навън, изнесени за краката и ръцете.

От "Изправи се.бг" съобщават, че журналистите са били изведени преди акцията на НСО.

"Кадрите са от нашите собствени телефони, а едното от видеата вече е публично достъпно на Фейсбук страницата на майката на момчето с увреждания - Димитрина Русева, заснето с нейния телефон, докато останалите хора във фоайето бяха обект на произвол и физическо насилие от страна на служителите на НСО.

Това са авторски видео материали на участниците в събитието днес и представят документална и автентична гледна точка, за това, което се случи в Народното събрание, следствие на заповед на председателя му Цвета Караянчева и във време, в което медии не присъстваха на събитието.

Подчертаваме, че за употребената сила ще потърсим правата си по закон.

От екипа на "Изправи се.БГ" потърпевшите са експерти, в това число и председателя на Гражданската платформа Мая Манолова, която добре се вижда на видеото", обясняват подробно от платформата на Манолова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари