Къде ще има дъжд и гръмотевици днес?

1
Прогноза за 25 юли 2020
Прогноза за 25 юли 2020

Днес над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но главно в следобедните часове и до полунощ, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Източна България през целия ден ще се задържи предимно слънчево и горещо. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, малко по-ниски в северозападните райони, в София около 28°. Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-ниско от средното за юли.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 27-28°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, главно след обяд ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Над източните масиви ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, а по най-високите части на Рила и Пирин от запад. Максимална температура на височина 1200 метра около 24°, на 2000 метра – около 17°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари