Къде е студентът, купил „Кремиковци” за 316 милиона лева

0
26-годишният Лъчезар Варнаджиев спечели търга за покупка на „Кремиковци” срещу 316 милиона лева през 2011 г., но каква е съдбата му след това
26-годишният Лъчезар Варнаджиев спечели търга за покупка на „Кремиковци” срещу 316 милиона лева през 2011 г., но каква е съдбата му след това

26-годишният Лъчезар Варнаджиев спечели търга за покупка на „Кремиковци” срещу 316 милиона лева през 2011 г. със своя новорегистрирана фирма.

Младежът е току що завършил студент, живее на квартира в София, няма никаква бизнес история, а родният му дом е апартамент в панелен блок в Белене, пред който е открит със складирани домашно направени туршии, предаде btv.bg.

Роднините му тогава научиха, че е започнал да се занимава с бизнес от телевизията. Соченият за класическо подставено лице Варнаджиев се води шеф на „Кремиковци” около година. Фирмата, купувач на комбината „Кремиковци”, е препродадена и накрая се оказва собственост на офшорка, регистрирана в рая на скритата собственост Британски Вирджински острови. 5 години след коронясването си за шеф на най-голямото предприятие в България Варнаджиев няма нищо общо с „Кремиковци” и с какъвто и да било бизнес, а някои издания твърдят, че той е в неизвестност.

Екип потърси Лъчезар Варнаджиев на адреса му в Белене. "Надин" е фирмата, която стои зад покупката на „Кремиковци” преди 5 години. Преди да бъде поставен като собственик, Варнаджиев работи за компанията. Брат му Павел Варнаждиев също за кратко става собственик на фирма, работеща с "Надин", за което по-късно е арестуван и обвинен за данъчни измами, ощетили държавата с 16 милиона лева, а в момента чака присъда.

Екипът потърси Павел Варнаджиев, брата на бившия собственик на „Кремиковци”, на адреса му в София и откри обвинения в данъчни престъпления по телефона: „Знам, че търсите сензации, но има много по-големи сензации от мен. Не са ни използвали за нищо, поне мен със сигурност. Аз нямам никъде нищо, брат ми също. Мен като разследващ журналист може да ме проверите, че в периода 2010 - 2011 г., ме няма в България”. Адвокатът на брата на бившия собственик на „Кремиковци” отказва среща с bTV: „Брат му беше забъркан, господине. Брат му го забъркаха. Варнаджиев не е бил служител на „Надин”, не е работил в „Надин”. Той е бил собственик на една фирма за два месеца и предишния собственик е работил с „Надин”. Чакаме съда някой ден да си каже думата и толкова”.

Фиктивният купувач на „Кремиковци” от 2011 г. Лъчезар Варнаджиев, чиято фирма брои 316 милиона лева за комбината, отказва среща с нас. Дали 5 години по-късно младежът, изкушил се да изиграе ролята на едър капиталист, съжалява за авантюрата си - Лъчезар Варнаждиев отказва да говори за това.

Източник: btv.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари