Студенти и преподаватели от ВТУ остават без стипендии и заплати

0
Сметките на Великотърновския университет са запорирани заради съдебни претенции на строителна фирма от Русе
Сметките на Великотърновския университет са запорирани заради съдебни претенции на строителна фирма от Русе Видео: BULGARIA ON AIR

Студенти и преподаватели от Великотърновския университет са пред риск да останат без стипендии и заплати преди Коледа.

Причината - сметките на вуза са запорирани заради съдебни претенции на русенска строителна фирма - за неплатени задължения за ремонти на общежития.

Още вчера ръководството на университета обвини в публикации в медиите фирми, близки до ВМРО - и в частност бившия помощник-ректор и настоящ депутат от "Обединените патриоти" - доцент Милен Михов, в изкуствено създаване на скандал преди изборите за нов ректор през 2019 година, информира BULGARIA ON AIR.

Оказва се студентите от Великотърновския университет, одобрени за стипендии, не са получили нито лев от началото на семестъра. Това най-вероятно няма да се случи и преди коледните празници, защото сметките на вуза са блокирани.

Без заплати може да останат и преподавателите. Сметките на вуза са запорирани от частен съдебен изпълнител, заради едно от трите съдебни дела, спечелено от русенска строителна фирма във Върховния касационен съд за неизплатени задължения.

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари