Качествено ли е месото по магазините в Русе?

3
Едва 30 килограма месни продукти са били иззети за унищожаване в областта през цялата година
Едва 30 килограма месни продукти са били иззети за унищожаване в областта през цялата година Видео: NOVA

Инспектори от Агенцията по храните затегнаха контрола

Засилени проверки за качеството на месото. Инспектори от Агенцията по храните затегнаха контрола в търговски обекти, кланици и цехове за производство на месо.

Във фирмен магазин в Русе стоката е предимно от свинефермата на производителя. Инспекторите от Агенцията по храните започват своята проверка първо по документи.

„Проверява се дали съхранението на съответния вид продукт отговаря на изискванията на нормативната база”, обясни д-р Георги Дяков от ОДБХ-Русе, предава NOVA.

След като оглеждат витрините, инспекторите проверяват и местата, където се съхранява месото, както и температурата в складовите помещения. Следва и визуален оглед на стоката.

Нормалният цвят на месото е от бледорозов до розов и червен, в зависимост от коя група мускулатура е добито и какъв е видът на животното”, посочи д-р Дяков.

Клиентите също са наясно как да разпознават прясното месо. "Когато е по-свежо, то е по-червено, не е посиняло", каза клиент на обекта.

За да е сигурно, че месото е качествено и в него няма забранени примеси, се взимат проби за анализ, както от страна на производителите, така и от Агенцията по храните. Ако пробите покажат отклонение от нормите, месото се унищожава.

През тази година количеството на установеното в Русенска област некачествено месо е нищожно. Едва 30 килограма месни продукти са били иззети за унищожаване

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Daaa
    В бозмов слагат бледо червени лампи във витрината и мършата изглежда червена,а като я извадят е бледосива
  • 0
    6
    СВазилена
    На Бенчи салама ям ката вечер. Втората му съм, ям и повръщам.
  • 3
    5
    Мечо
    Веднъж си взех салам, тъкмо почвам да го режа, а той кат почна да шава и да лае! Уплаших се много!
  • 15
    4
    Indianec v BG
    Едва 30 кг. са "успели" да хванат. Останалото отдавна е скрито или продадено. Хау!
  • 3
    3
    123
    Кайма си купуват само крайно тъпите плебеи. Месото е на същите пари на промоция, милион пъти по добро е да се купи и смели такова отколкото да се купува умирисана кайма. Най-гадният продукт на витрината след сиренето с палма.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари