Известни българи помагат на деца със специални потребности

0
Това ще се случи на благотворителен боулинг турнир
Това ще се случи на благотворителен боулинг турнир

През следващия уикенд изявени български спортисти и любими лица от телевизионния екран ще бъдат "Добрият пример" и заедно ще подадат ръка на деца със специални потребности чрез участие в благотворителен боулинг турнир.

Събраните средства ще бъдат дарени целево на медицинския център "Деца с проблеми в развитието".

Йоанна и нейният малък герой Мишо са винаги заедно,разказва bTV. След тежък кръвоизлив Мишо получава увреждане и от тогава тяхното ежедневие е изпълнено с рехабилитации, плуване, игри, логопед и класическа музика.

Рехабилитацията за него е важна, защото тя е поддържаща. Ако не се извършва, костите растат, мускулите не, получават се атрофии, изкривявания, увреждания“, споделя майката на 5-годишния Мишо.

В медицинския център "Деца с проблеми в развитието" Йоанна се запознава с Милена, която сама отглежда 18-годишния ученик Марти.

Според финансовата възможност три или четири пъти в седмицата ходим на кинезитерапия, и два пъти седмично на логопед. Не мога да си представя живота му да протече без центъра в „Студентски град“. Там са неговите приятели, неговите връстници, там се чувства прекрасно“, споделя Милена.

Събитието "Подай ръка" ще даде възможност на децата със специални нужди като Мишо и Марти да получат още по-добра терапевтична грижа и адекватна социална подкрепа.

Събитието ще се проведе при спазването на всички противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари