Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Извънредното положение остави много безработни в шах

7
Няма обучение, нито работа, съответно - липса на доходи от стипендии или заплата
Няма обучение, нито работа, съответно - липса на доходи от стипендии или заплата

Много безработни карат професионални курсове към Българо-германските центрове за професионално обучение.

Но на 13 март курсовете бяха прекратени , поради извънредното положение в България и света. И сега идва логичният въпрос, който много безработни , записани на борсата си задават, а именно кога ще се завърнат в учебните зали и във фирмите, където стажуват. На някои им остават 1 ден стаж и два дена държавни изпити, на други 6 дена стаж и 2 дни изпити, а на трети месец обучение. В договорите с бюрата по труда е записано, че ако курсистите започнат работа и представят трудов договор, прекъсват курса и няма да вземат свидетелство за професионална квалификация. Това оставя много регистрирани безработни в шах - няма обучение, нито работа, съответно - липса на доходи от стипендии или заплата.

Молим министъра на здравеопазването да каже от кога и как ще продължат прекъснатите курсове към бюрата по труда в Българо-германските центрове за професионално обучение в страната.

Автор: Ганка Тодорова
(Автор: Ганка Тодорова - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Вече втори ден вали. Мъжа ми е в депресия, стои и гледа през прозореца. Ако не спре да вали, ще трябва да го пусна вътре...

Харесай Дунавмост във Фейсбук