ИЗВЪНРЕДНО: Изявление на Илия Стоилов

17
От 2010 година съм изнудван от страна на ГЕРБ
От 2010 година съм изнудван от страна на ГЕРБ Снимка: bTV

Илия Стоилов: Полицейска хунта управлява държавата.

В крайно любопитно изявление до медиите, братът на депутата от БСП Георги Стоилов, Илия, отправи сериозни обвинения към ПП ГЕРБ в Русе.

Изявление на Илия Стоилов

"Според информацията в медиите аз съм ръководител на ОПГ.

Тази информация се предава в резултат на действия на СП срещу мен, както и в резултат на изявления на политици. От трибуната на НС Бойко Борисов обвини дори брат ми като търговец на наркотици. От същата трибуна Цветан Цветанов сподели, че аз съм избягал от страната и то с огромна сума пари. Всички тези твърдения са неистина. Разследващите положиха усилия чрез разпит на „правилни" свидетели да намерят доказателства за сводничество и търговия с наркотици. Тези усилия намериха отразяване в медиите. Днес никой от медиите не се интересува от съдържанието на обвинителния акт и защо в него липсват подобни обвинения? Не разбрах дали някоя медия попита политиците от ГЕРБ какво мислят за моето „бягство” след като Главният Прокурор им заяви,че съм напуснал законно страната и съм потърсил медицинска помощ.

Смятам, че намесата на политици в разследване или съдебен процес е недопустима във всяка демократична и правова държава.

До днес съм мълчал и прегпъщап. С неописуема болка виждах как заради поръчката срещу мен бяха задържани и подлагани на натиск хора, които трябваше да се съгласят да „свидетелстват" срещу мен, за да се обслужи обвинението като ръководител на ОПГ. И за това е трябвало да подпишат готови „показания“, в резултат на което им е било обещавано да се прикрие някое тяхно съществуващо илибъдещо обвинение. И дори е предлагано на хора, които аз не познавам.

Ще последвам призива на г-н Цветанов да бъдем обективни и да се придържаме кьм закона За това сега ще чуете и моята истина.

Срещу всеки неудобен се повдига обвинение. В България се приема: „Щом си обвинен, значи си виновен”. Според ХАРТАТА НА ОСНОВНИТЕ ПРАВА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, всеки обвиняем се счита за невинен до установяване на вината му в съответствие със закона. “

На 04.04.2015 г съпругата ми подаде сигнал в прокуратурата срещу лицето Николай Николов, за кражба в особено големи размери -над 100 000 пв. По подадения сигнал е образувано ДПМ9281/2015 по описа на ОСЛО Русе за престъпление по чл.203, ал.1. Наказанието за това престъпление е лишаване от свобода за период, от 10 до 30 години.

Според информацията, която изнесоха Главния Прокурор и министъра на вътрешните работи в НС, Николай Николов е подал сигнал през октомври 2016 г за отвличане и рекет. Медиите не знаят, че майка му е активист на ГЕРБ и работи в община Русе, а баща му е бивш служител на МВР Русе. Тези сигнал стои в основата на моето задържане и обвинение.

Това не е ли контраобвинение? Не се ли опитва някой да размие разследването срещу Николай Николов, да прикрие неговото престъпление, правейки контраобвинение срещу мен?

От 2010 г. съм подложен на тормоз и изнудване от страна на ПП ГЕРБ.

През 2017 г ми беше поискана сумата от 50 000 на. за предизборната кампания на ПП ГЕРБ. В частност с мен се свързаха и многократно разговаряха Йордан Ковачев и Върбан Маринов Върбанов /за който има редица подадени жалби и сигнали за кражби на тежки превозни средства, но са прикривани от полицията и прокуратурата в гр. Русе/, като твърдяха, че разговарят с мен от името на Пламен Нунев. Бях изнудван и заплашван, че ако не финансирам предизборната кампания на ГЕРБ със сумата, която ми бе поискана и не махна плакатите на брат ми Георги Стоилов ще бъда съсипан с държавни „инструменти”. Бях подложен на рекет и изнудване, защото съм симпатизант на друга политическа сила и ясно изразявам възгледите си.

Дали ГЕРБ не се опитват да върнат чл.”! на отменената ни Конституция, но с вписана нейната абревиатура ?

От данните към момента, веднага след изборите на 26. 03.2017 г, 05.04.2017 г. е образувано досъдебно производство на СП срещу мен. За периода от 05.04.2017 г. .. когато е започнала да тече разработка срещу мен до момента на задържане с дата 14.10.2017 г. няма данни за нито едно престъпление. Няма данни за нито един акт за претъпкване на закона от моя страна.

Беше повдигнато контраобвинение на мен, а не на лицето извършило престъпление.

Заявявам, че за да се обслужи обвинението срещу мен са изнудвани множество хора да лъжесВИДетепстват. Това не е ли престъпление? ГДБОП - Главна Дирекция за борба с организираната престъпност ли е или политическа полиция и на неудобните се налага политически рекет?

Не съм пи осъден предварително и по поръчка?

Какво става, когато в медиите и от устата на политици се петни не само моето име, а на брат ми, семейството ми и семействата на всички останали с лъжливи и манипулативни обвинения. Говореха се за наркотици, оръжия и склоняване към проституция. Всички тези спекулации и лъжливи твърдения видно липсват в този скалъпен обвинител акт. Липсват понеже е нямало и няма никакви данни за това и отново се целеше дискредитиране и внушаване на неверни твърдения.

Би било интересно да Ви кажа какви „доказтепства" има събрани срещу мен, но не искам и няма да наруша следствената тайна. Но бих обърнал внимание на това, че разследващи използват метафизични явления при разпити на „правилни” свидтели. Така например само за една минута служител на ГДБОП изминава разстоянието от Русе до Разград. И това е правено на два пъти. Това бих определил като телепортация. Да не говорим за това как един служител на ГДБОП разпитва „правилен“ свидетел и двамата се намират едновременно в София и Русе. Така това мега депо за СП според мен се е превърнало вече в мета депо.

С такива „доказатепства”, които са събирани чрез метафизични методи, СП написа обвинителния акт срещу ОПГ ръководена от мен. За метафизичните методи използвани при събиране на доказатепства сме подали сигнал до Главния Прокурор. Чакаме отговор.

Сега бих Ви обърнал внимание върху един друг метод, който се използва срещу мен, срещу другите обвиняеми и срещу български гражданин, който не иска да свидетелства срещу мен.Става въпрос за поставянето ни в условия на робство. За незаконното задържане на упоменатия български гражданин бих добавил само, че е станало след предложение на Глания Прокурор до СГС. Дали Главният Прокурор знае това или е бил поведен не знам. Но го призовавам да провери случая.

Обвинителен акт беше внесен на Съда на 13.06.2018г., един ден преди изтичането на осеммесечния допустим от закона срок за задържане при редица нарушения на Специализирана прокуратура, като някои от тях са искане за отвод на прокурора, течаща процедура за частично прекратяване на обвинение на един от обвиняемите. Процедури при, които ОА не може да бъде внеоан е Съда. Бяха пуснати редица сигнали и жалби до различни институции, включително и до Главния Прокурор, относно незаконните действува на (ЗП. Отговори няма.

На 17.07.2018 г. с определение за прекратяване на съдебното производство поради допуснати съществени процесуални нарушения, ограничаващи правото на защита ОА беше върнат на специализирана прокуратура.

На 17.08.2018 г. соченото определение от СНС е потвърдено от АСНС. Делото е било върнато на Специализирана прокуратура и се е намирало в досъдебна фаза. При това положение, тъй като сме задържани повече от допустимите за досъдебно производство 8 месеца, прокуратурата е длъжна съгласно чп.63,ап.1 от НПК да разпореди нашето незабавно освобождаване. Прокуратурата не издава постановление за незабавно освобождаване на мен и останалите обвиняеми, а внася в деловодството на Съда нов обвинителен акт, на 21.08.2018г. Това означава, че след 17.08.2018 аз и другите обвиняеми по закон не може да имаме качество на арестанти, както не можем да бъдем определени и като затворници. Въпреки това ние сме лишени от свобода. Те. може да се каже че имаме статут на роби. За това, че сме поставени в условия на робство и незаконно лишени от свобода сме подали сигнали до Президента, Главния Прокурор и МП. Отговори нямаме. Но бих посочил, че в сигналите е посочен отговор на МП , от който става ясно, че за 2017 и 2018г има 39 подобни случая. И за това няма нито един наказан.

От защитниците ни бе направено искане за незабавното ни освобождаване на основание чл.5,т.4 от ЕКЗПЧОС и чл.17 от НПК, тъй като задържането ни след 17.08.2018г е незаконосъобразно и е в противоречие както с нормите на вътрешното , така и с нормите на европейското законодателство. За мен е необяснимо защо съда насрочи съдебно заседание за гледане на мярка по чл.270 от НПК. СНС с определение от 29.08.2018г разпореди незабавното ни освобождаване съгласно чл.343 от НПК. Промяната в предмета на делото - молба на основание чп.5,т.4 от ЕКЗПЧОС и чл.17 от НПК в искане по чл.270 от НПК практически даде възможност на СП да протестира пред АСНС определението на СНС. Определението бе отменено от дата 11.09.2018г. И тук е редно да стане ясно, че никой от задържаните не е правил искане по чл.270 от НПК. Промяната в предмета на делото без наше съгласие е незаконна.

Уважаеми медии,

Това е истината за ОПГ ръководена от мен. Това е политическа поръчка и мисля, че с поведението и активността си политически лица от ГЕРБ го доказаха. Мисля ,че те се опитват да върнат чл. 1 от отменената Конституция, но с фигуриращо име на ПП ГЕРБ. Ще дойде време "и ще Ви представя документи от делото, сега не ми е разрешено. А както казва г-н Цветанов нека спазваме закона. Но ако търсите обективната истина то Ви моля да зададете следните въпроси:

1. Главният Прокурор направил ли е проверка пс:) сигналите ни адресирани до него за незаконното ни задържане спад 17.08.2018 г и метафизичните методи използвани от разспедващите по време на досъдбното производство.

2. Главният Прокурор ще повдигне пи обвинение на наблюдаващия прокурор съгласно чп.142 от НК?

З. Политиците от ГЕРБ, които взимат активно отношение по разследването и обвинението срещу мен и другите обвиняеми готови ли са да се подложат на разпит чрез попиграф (детектор на лъжата). Аз СЪМ готов.

Уважаеми медии,

Напуснах страната законно и се ползвам от конституционното си право да избера в кое лечебно заведение да направя така необходимите ми към момента изследвания и лечение. Всички се напълно наясно относно състоянието на нашата здравна система. За ежедневните случаи на объркана диагноза, грешно лечение и куп други недопустими здравни абсурди. Имах препоръките и съветите на специалисти при възможност да се лекувам в страна, чиято здравна система е обърната към пациента и му служи.

Заявявам, че след тяхното приключване ще се прибера и се надявам, че Главният Прокурор и съда ще изпълнят указанието на г-н Цветанов - да бъдат обективни и да спазват закона.

Чл. 142. (1) Който противозаконно лиши някого от свобода, се наказва с лишаване от свобода ДО две години ИЛИ с поправитслсн труд.

(2) Ако деянието е извършено от Длъжностно лице или от представител на обществеността В нарушение на службата ИЛИ функцията му, наказанието е лишаване от свобода до три години.

(3) Ако Деянието по предходните алинеи е извършено по начин, мъчителен или опасен за здравето на пострадалия, или ако лишаването от свобода е продължило повече от Две денонощия, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години.

С уважение: Илия Стоилов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари