Извадиха 43-килограмов тумор от пациентка в “Майчин дом”

2
Огромното образувание е било на десния яйчник на 57-годишна жена
Огромното образувание е било на десния яйчник на 57-годишна жена

43-килограмов тумор от десния яйчник на 57-годишна жена извадиха специалистите от болница “Майчин дом”, с което спасиха живота ѝ.

Случаят е специфичен, тъй като туморът е бил граничен - между доброкачествен и злокачествен. Заради големия си размер пък се е сраснал със задната част на коремната стена, пише 24 часа.

Операцията продължи 3 часа. Туморът беше с размер 70 на 50 см. Успяхме да го извадим целия, въпреки срастването”, обясни проф. Иван Костов, който, заедно с екипа си, е извършил операцията. Тя е направена в началото на юни, но вече са преминали всички следоперативни рискове.

С подобен случай се сблъскаха докторите от болницата и в края на 2018 г., когато пък извадиха 55-килограмов тумор от яйчника на 65-годишна жена. Операцията също бе успешна и жената се възстанови.

Тенденцията за все повече случаи с такива големи туморни образувания, проф. Костов обясни с факта, че яйчниците са силно кръвоснабден орган, а това "храни" туморите и те нарастват много бързо.

С по 4 килограма на седмица е нарастват туморът и на 57-годишната Недка Христова, която вече се чувства добре.

Чувствам се добре. Вече мога да извършвам и всичките си ежедневни дейности. Благодаря на проф. Костов и екипа му”, сподели тя пред “24 часа”.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари