Израелско семейство в развод заради „ваксинационен“ конфликт

0
Неразбирателството слага край на 25-годишен брак, в който има и три деца
Неразбирателството слага край на 25-годишен брак, в който има и три деца

Адвокатът по делото очаква, че разводът ще е факт до две седмици

Семейство в Израел се развежда заради “ваксинационен” конфликт. Мъжът е в неплатен отпуск заради пандемията, а жената не може да се върне на работното си място, тъй като отказва да се имунизира срещу Ковид-19, предава dnews.bg.

Неразбирателството слага край на 25-годишен брак, но според адвоката по развода проблемите са започнали далеч преди появата на новия коронавирус и ваксините.

Някъде в северната част на Израел едно семейство се разпада заради неразбирателство по отношение на ваксинацията срещу Ковид-19. Или поне така изглежда на пръв поглед.

Вестник “Джерузалем поуст” разказва историята, без да разкрива имената на главните участници.

Мъжът, който е готвач, е в неплатен отпуск заради ковид кризата. Семейният бюджет разчита единствено на заплатата на жената. Заради отказа си да се ваксинира обаче, тя не може да се върне на работното си място, работи само онлайн и по тази причина получава два пъти по-малко пари. Семейството изпитва финансови затруднения.

“Щях да го преглътна, ако не се ваксинираше заради някаква смислена причина, но всичко, което казва звучи безумно и е пълно с конспирации според мен,” обяснява съпругът.

Половинката му обаче е непреклонна и настоява, че няма да се ваксинира, дори ако това означава, че ще бъде уволнена или ще се разведе. “Омръзна ми да угаждам на всички,” казва тя в съда. “Няма да си сложа първа доза или втора доза или каквато и да е доза изобщо. Знам как да се грижа за себе си и същото важи и за трите ми деца.”

Естествено на дневен ред идва и въпросът за ваксинацията на децата. “Нека жена ми да прави каквото си иска, стига да остави децата на мира,” възкликва мъжът. Според него те са обект на постоянно промиване на мозъците от нейна страна.

В резултат съпрузите започват да се хранят отделно, да спят отделно и семейството се разпада. Адвокатът по делото очаква, че разводът ще е факт до две седмици. Според нея обаче проблемите между двамата са започнали далеч преди “ваксинационния” конфликт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари