Оказаха ли се българите опитните зайчета на Европа заради ваксинационния провал?

0
„Много се говореше за страничните ефекти на ваксините, но никой не се осмелява да каже, че основният страничен ефект на незащитеното заразяване е смърт”, посочи проф. д-р Иво Петров
„Много се говореше за страничните ефекти на ваксините, но никой не се осмелява да каже, че основният страничен ефект на незащитеното заразяване е смърт”, посочи проф. д-р Иво Петров Видео: NOVA

Коментар на Свилена Димитрова, д-р Аспарух Илиев и проф. д-р Иво Петров

Ще сработят ли зелените сертификати за справяне с COVID-19 и ще спомогнат ли за увеличаване на процента на ваксинирани у нас – по тези теми в студиото на „Здравей, България” по NOVA коментираха Свилена Димитрова, д-р Аспарух Илиев и проф. д-р Иво Петров.

„Когато човек има правилната информация, взима правилното решение. Това е характерно за човешкото мислене. Подкрепям всичко, което намалява смъртността в България, заяви кардиологът проф. д-р Иво Петров.

„Много се говореше за страничните ефекти на ваксините, но никой не се осмелява да каже, че основният страничен ефект на незащитеното заразяване е смърт”, посочи той.

По думите му у нас вече има закрити кардиологични отделения, защото те са се превърнали в COVID отделения. „В момента сме принудени да оцеляваме. Всеки, който е против мерките, е против обществото”, категоричен беше Петров.

„Докато се притеснявахме, че с нас се правят опити, се оказа, че цяла Европа се ваксинира, докато ние сами си тестваме какво ще стане ако не се ваксинираме. Боя се, че резултатите от това са доста тревожни”, коментира Свилена Димитрова от Българската болнична асоциация.

„Решението на болниците да подкрепят въвеждането на зелен сертификат за техните служители не е лесно, но това не е лесно за никой работодател. Другите алтернативи са много по-лоши. Нямаме накъде повече да мърдаме – нито можем да увеличим леглата в болниците до безкрай, нито имаме възможност да продължаваме да експлоатираме персонала”, смята тя.

И добави: „Ако всички ние не си дадем сметка къде се намираме в момента, няма да излезем от тази ситуация и локдаунът ще е най-малкото, което ще ни се случи. Да, ще има мерки, но за съжаление ще продължат и всякакви протестни и псевдопротестни действия”.

„Месеци наред ни беше казвано – не се ваксинирайте, следете си антителата. В момента, в който обаче излезе регулацията за това и преболедувалите да са ваксинирани, хората с пълно право останаха изненадани, защото лекарското съсловие продължаваше да спекулира с тези антитела”, каза д-р Аспарух Илиев - ръководител на лабораторията по инфекции в Университета в Берн.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук