В Израел имат достъпни и добре организирани медицински грижи

0
Ваксинират се първо медицинските работници и хората над 60-годишна възраст. Следва групата на хората под 60 години, на учители, хора с хронични заболявания, отслабен имунитет, онкоболни
Ваксинират се първо медицинските работници и хората над 60-годишна възраст. Следва групата на хората под 60 години, на учители, хора с хронични заболявания, отслабен имунитет, онкоболни Видео: БНТ

Израел изпреварва много страни по отношение на ваксинирането и това се дължи на добрата организация

 "Ваксинирането в Израел е организирано чрез обществената здравна система. Гражданите са насочвани към здравните служби и те се справят ефективно." Така известният у нас израелски лекар Яир Галили обясни в "Светът и ние" организацията на процеса в страната му.

Галили е завеждащ съдовото отделение в медицинския център "Мор" в Тел Авив.

Д-р Галили очерта основните категории граждани, които са с предимство и за които се препоръчва ваксиниране. На първо място това са медицинските работници и хората над 60-годишна възраст. Следва групата на хората под 60 години, на учители, хора с хронични заболявания, отслабен имунитет, онкоболни. Всички останали са в третата категория.

"Досега се използва ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех", но следващата седмица започва ваксинирането и с ваксината на "Модерна", каза д-р Галили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари