Израелската армия: Убихме висш командир на "Хизбула"

1
От проиранската въоръжена групировка потвърдиха смъртта на военния
От проиранската въоръжена групировка потвърдиха смъртта на военния Снимка: ЕPA / БГНЕС

От проиранската въоръжена групировка потвърдиха смъртта на военния

Израелската армия днес заяви, че е убила старши полеви командир от елитните сили "Радуан" на "Хизбула" при въздушен удар в Ливан през нощта, предаде ДПА, цитирана от БТА. Али Ахмед Хасин и още двама бойци от проиранската въоръжена групировка са били убити в южноливанския град Султания, съобщиха Израелските сили за отбрана.

"Хизбула" потвърди смъртта на командира, но не даде повече подробности. Израелската армия заяви, че позицията на Хасин е била сравнима с тази на командир на бригада и че той стои зад неотдавнашните нападения срещу цивилни обекти в Северен Израел.

От началото на войната в Ивицата Газа след клането, извършено от "Хамас" в Израел на 7 октомври, между Израел и "Хизбула" се водят ежедневни, понякога смъртоносни, сблъсъци. Непрекъснатите трансгранични атаки подхранват опасенията за втори военен фронт.

В неделя се навършиха шест месеца, откакто Израел започна своята въздушна и сухопътна операция в Ивицата Газа в отговор на клането, извършено от "Хамас" и други бойни групировки, при което загинаха около 1200 души, а повече от 200 души бяха взети за заложници, припомня ДПА.

Днес Израел обвини "Хамас", че обстрелва Израел с ракети от "хуманитарна зона" в южната част на Ивицата Газа. Израелски изтребители са унищожили три площадки на "Хамас" за изстрелване на ракети в зоната, разположена в западната част на град Хан Юнис, съобщи армията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари