Израел се отказва от зеления сертификат

1
Причината - намаляват установените случаи на Ковид-19
Причината - намаляват установените случаи на Ковид-19

Властите в страната обявиха, че вълната Омикрон е вече пречупена

Премиерът на Израел заяви, че системата за ваксинация срещу коронавируса в страната, наречена "зелен пропуск", ще бъде преустановена, тъй като новите случаи на КОВИД-19 за денонощие продължават да намаляват, информира Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

След среща със здравни служители днес Нафтали Бенет заяви, че вълната от Омикрон в Израел „е пречупена“ и че предстои допълнително намаляване на ограниченията заради коронавируса.

В Израел зеленият пропуск - дигитален паспорт за ваксинация - ограничава достъпа в закрити помещения и големи събирания за хората, които не са преболедували ковид или са получили поне три дози ваксина.

Въпреки че броят на новите случаи остава висок, израелското министерство на здравеопазването съобщава за стабилен спад на тежките случаи на КОВИД-19 след пика на вълната на Омикрон в страната по-рано през февруари.

Миналата година Израел побърза да ваксинира по-голямата част от възрастното си население, след като сключи сделка с „Пфайзер“ за обмен на медицински данни в замяна на постоянни доставки на дози. Около 48 на сто от 9,4-милионното население на Израел са получили три дози от ваксината на „Пфайзер"/"Бионтех“, откакто страната започна ваксинационната си кампания в края на 2020 г. Над 72 процента от населението на страната са получили поне една доза.

За изтеклите две години от началото на пандемията в Израел са починали 9710 души с коронавирус.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    15
    Тъй, тъй
    Само помислете: ако експерименталните им мъзгочи бяха хубави, щеше да има черен пазар на ваксини, пък то на черния пазар се търсят само *зелени* сертификати! Сещате ли се защо? А , и стара чифутска поговорка гласи: ако някой ти предложи нещо безплатно, то знай че стоката си ти!
  • -1
    14
    Ха ха ха
    Много е прав 13, няма такава нация от идиоти като нашата. Трябваше да пуснат ваксините платено и да се търсят с връзки. Обзалагам се че ваксинационното покритие щеше да удари това в Израел. Царе сме на това да плащаме за безплатни неща и в същото време да се гордеем какви сме тарикати и как сме прецакали системата. Бай Ганьо е жив, пие белина и не ще да се ваксинира щото е "разкрил" световната конспирация.
  • -2
    13
    Ужс
    С белина се ваксинират естествено, затова и не измират от ковид като тука. Но ние трябва да отчетем факта, че българите като народ много се страхуваме от спринцовки и инжекции. Хубавото е че белината няма нужда да се инжектира, може да се пие. 200мл белина профилактично против ковид и ако ви прилошее не ходете в болница, там ще ви уморят. Прилошава ви защото белината работи и лекува. Ето така няма никой да умре от ковид в нашата България!
  • 3
    12
    Dobre de
    Как сте сигурни с какво точно ги ваксинират в Израел? Може да е с витамин Д, а на другите да слагат нещо различно, кой знае? Щом евреите са си сключили собствен договор, може да означава, че нещо специално се произвежда за тяхната страна под името "Пфайзер". Евреите са мнооого хитри.
  • 13
    11
    Хм
    Ох, извинявам се, забравих че идиотите имат крехка психика и не им понася да им се припомня че са идиоти. Считат го за агресия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари