Изпусната вълна от ВЕЦ погуби 60-годишен рибар в река Въча

0
Други риболовци, били на реката по същото време, пишат, че залповото изпускане е било толкова мощно, че едва са успели да излязат
Други риболовци, били на реката по същото време, пишат, че залповото изпускане е било толкова мощно, че едва са успели да излязат

Голяма трагедия на река Въча до Кричим днес

Малко след 10 часа пускат веца и изведнъж залпов приижда огромно количество вода. 60-годишен колега риболовец, нагазил във водата, не успява да излезе веднага. Ботушите му се напълват с вода и течението го повлича надолу.

Това съобщиха във фейсбук очевидци, като разказът им беше потвърден пред "Марица" от очевидец

"Другите риболовци подават сигнал на 112. Вецът спира водата и колегите рибари започват да го търсят. Търсенето е трудно, тъй като бреговете на Въча са обрасли с храсти и дървета, и трябва да се гази. Колегите са екипирани за газене, няма проблем. В 12 часа обаче ПАК ПУСКАТ МОЩНАТА ВОДА, ЗА ДА ПРАВЯТ ТОК!

Това ми го разказват колеги от издирването. Междувременно идва полиция, пожарна, ГЗ, обаче при тая водна стихия няма как търсенето да продължи. В 16.30 ч ме уведомиха, че вецът още не е спрял водата! Сега идват едни момчета с кросови мотори от Кричим, за да обиколят и от другия бряг. Пристигнали са и близките на риболовеца от Пазарджик. Дано човечецът е оцелял по някакъв начин...

Други риболовци, били на реката по същото време, пишат по страниците ни във ФБ, че залповото изпускане е било толкова мощно, че едва са успели да излязат. На реката НЯМА СИСТЕМА ЗА ОПОВЕСТЯВАНЕ, че предстои пускане на веца - сирени или нещо подобно. Ами извинявайте, ама освен риболовци, на Въча има и плажуващи!

"Другия път ще бъде отнесено някое дете! Колко му е да монтират поне пет сирени в Кричим, Куртово Конаре, Йоаким Груево и Кадиево? Колегите риболовци от години реват и пишат жалби. Ама чакаме някой да умре... Нямам думи направо", пише колегата Станил Йотов.

Той потвърди пред "Марица", че ромската махала в града е в постоянен страх от тези изпълнения. Деца от квартала редовно се къпят лятно време в реката и родителите треперят дали няма да ги отнесе поредната вълна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От една страна всичко е наред, но аз съм от другата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук