Изписаха маестро Тончо Русев от болницата

0

Изписаха големия композитор Тончо Русев от болницата, където прекара известно време под лекарско наблюдение след грип, научихме от "България Днес".

Маестрото вече е добре, под грижите на съпругата си Елена и продължава да твори, съобщиха от семейството.

От лятото насам Тончо Русев е станал последовател на Бялото братство и по-точно на паневритмията, проповядвана от Петър Дънов. Човекът, написал най-големите хитове за естрадните ни изпълнители, започнал да прави всеки ден движенията, които му се отразили изключително благоприятно.

"Имаше период, в който докторите се съмняваха, че той страда от болестта на Паркинсон. Слава Богу, после се оказа, че това не е така", споделиха близките на Тончо.

Неврологичното му състояние се отключило след кончината на най-близкия му приятел - поета Евтим Евтимов. Само допреди година двамата прекарваха спокойните си старини в разходки и спомени за отминалото време. Сега маестрото се чува най-вече с естрадните изпълнители и, разбира се, с Веселин Маринов, който не пропуска да му звъни всеки ден.

"Тончо има идея да напише още една песен за Веско и да присъства на концерта му в края на месеца. Ако е жив и здрав, това ще се случи. Засега всичко е наред", сподели съпругата на Русев - Елена.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари