Изпълнителният директор на Рерсо подаде оставка

0
Собственикът на Pepco фалира преди близо 2 месеца
Собственикът на Pepco фалира преди близо 2 месеца Снимка: Рерсо Group

Собственикът на Pepco фалира преди близо 2 месеца

Главният изпълнителен директор на Рерсо Group Тревър Мастърс информира Борда на директорите на Групата за решението си да се оттегли от поста незабавно, съобщиха от компанията на 12-ти септември, информира Money.bg.

Анди Бонд, председател на борда, ще влезе в ролята на изпълнителен председател, ръководейки екипа и цялостното управление на компанията до назначаването на наследник на главен изпълнителен директор.

Говорейки от името на компанията, Анди Бонд коментира промените в ръководството на Рерсо Group: "Бихме искали да благодарим на Тревър за неговото ръководството в ролята му на главен изпълнителен директор на групата и преди това като управляващ директор на Рерсо Полша. Той ръководи компанията последните няколко години и бизнесът е добре позициониран за бъдещ растеж. Пожелаваме му здраве."

"Развълнуван съм, че отново ще поема активна роля в ръководенето на Рерсо Group, осигурявайки приемственост за един прекрасен бизнес, който ми се струва като семеен, в който ми е приятно да участвам от 2012 г.", каза още той.

По-ниски печалби

Компанията актуализира текущите насоки за EBITDA (IFRS 16) за годината, приключваща на 30 септември 2023 г., която се очаква да бъде малко по-ниска от очакваното по-рано, на фона на по-слаби от очакваните резултати от продажбите.

Компанията потвърждава, че ще изпълни нетната цел за откриване на нови магазини за финансовата 2023 г. от 550 магазина.

Фалитът на собственика на Рерсо Group

На 26 юли 2023 г. Рерсо Group обяви, че компанията е информирана за финансовите затруднения на "Steinhoff International Holdings". Тогава ритейлърът обяви, че състоянието на "Steinhoff International Holdings" няма да засегне дейността на "Рерсо N.V. Group" (РЕРСО)."

Тогава стана ясно, че мултинационалната компания Steinhoff International ще бъде закрита. Въпросът е, че Steinhoff притежава 72% от акциите на европейската верига за дрехи и стоки за дома Рерсо. Това доведе до спекулации за по-нататъшната съдба на веригата, която има над 143 магазина в България.

Steinhoff придоби Рерсо Group (известна преди като Pepkor Europe) през 2015 г. Въпреки че по-голямата част от акциите в Рерсо Group са непряко собственост на Steinhoff, тя се управлява независимо чрез нейния прехвърлен ръководен екип, става ясно от информация на сайта на компанията.

"Рерсо Group разполага с информация за съобщението на Steinhoff International Holdings от 26 юли 2023 г. относно нейното делистване. За да избегнем съмнение, бихме искали да ви информираме, че това няма да засегне Рерсо N.V. Група. (Рерсо), която е разделена от Steinhoff от няколко години. Рерсо работи като самостоятелна, успешна, регистрирана компания със собствено финансиране и силен баланс". Това заявиха от Рерсо в началото на август.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари