Собственикът на Рерсо фалира

1
Как ще се отрази това на популярната у нас компания?
Как ще се отрази това на популярната у нас компания? Снимка: Dunavmost

Как ще се отрази това на популярната у нас компания?

Steinhoff International, холдингова компания, която притежава 72 процента от на популярната дискаунт верига Рерсо, фалира. Фирмата е за разпускане. Междувременно, според Bloomberg, холдингът е изплатил 495 милиона долара за пет години, за да се спаси от фалит.

Въпрос на време е активите и активите на Steinhoff International да бъдат обявени за продажба. Сред тях, разбира се, Рерсо, която е отворила близо 1,2 хиляди магазина през 20-те години на своята дейност в Полша, предаде bTV

На 26 юли 2023 г. бяхме информирани за финансовите затруднения на Ѕtеіnhоff Іntеrnаtіоnаl Ноldіngѕ и за да предотвратим по-нататъшни спекулации, с настоящото ви информираме, че състоянието на Ѕtеіnhоff Іntеrnаtіоnаl Ноldіngѕ няма да засегне дейността на Рерсо N.V. Grоuр, съобщи от своя страна Рерсо.

Рерсо Group, оперираща в 20 държави в Европа, има добри перспективи за по-нататъшен успех, подкрепени от водещо на пазара предложение за клиенти и силен паричен поток и баланс. През юни групата приключи успешно рефинансирането на дълга, като направи първата емисия облигации на стойност 375 млн. евро, която срещна голям интерес от страна на международни и полски инвеститори, а стойността на записванията беше в пъти по-висока от офертата. След успешното издаване на облигации, Рерсо получи положителни оценки от три водещи рейтингови агенции - Fitch, S&Р и Moody's, които отбелязаха солидността на бизнеса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Следващите, моля ...
    С боклуците от битака на цените на 5-то авеню да продаваш в Русе, където пенсията е 503,24 лв., а заплатата е 780 лв. - нЕма начин да не фалираш, Пепко ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари