Разбиха магазин в центъра на Русе

24

Собственикът на веригата “АЛКОТЕКА” подозира целенасочена атака

В петък вечерта, около 22:20 часа, един от магазините на веригата “АЛКОТЕКА” в центъра на Русе беше подложен на вандализъм и кражба. Предполага се, че извършителите са влезли в обекта, като са счупили стъклената витрина с камък, пише Ruse.news.

Според първоначалните данни от полицейския бюлетин, откраднати са около 200 лева в стотинки и пет кутии цигари.

Магазинът е собственост на Меджнун Мустафов, бизнесмен от Русе, който е прекарал дълги години в Турция и Русия, преди да се завърне в родния си град и да се установи трайно в България. Г-н Мустафов коментара инцидента.

Журналист: Г-н Мустафов, може ли да ни разкажете повече за вандалския акт, насочен към вашия обект?

Меджнун Мустафов: Здравейте. Благодаря ви за вниманието. Наистина е много неприятно, но за щастие нашите служители не са пострадали. Материалните щети не са големи, но това, което е по-важно, е че в съседното чекмедже имаше над 2000 лв., а близо до счупената витрина се намираха маркови напитки на стойност около 5000 лв.

Журналист: Изглежда, че това не е обикновена кражба.

Меджнун Мустафов: Точно така. В района около общината има множество камери. Никой не би рискувал да извърши такъв груб взлом в центъра на Русе. Целта е ясна – това е акт на заплаха и сплашване.

Журналист: Имате ли подозрения към конкретни лица?

Меджнун Мустафов: Да, имам съмнения. Още през септември 2023 г. информирах правоохранителните органи и прокуратурата. Съсредоточихме вниманието си върху моя бивш служител Свилен Чавдаров, известен като “Тавата”, и неговите нови руски партньори. Те се опитват да присвоят дялове от моите фирми в България и Турция чрез заплахи и закани.

Журналист: Взети ли са мерки от правоохранителните органи?

Меджнун Мустафов: Работи се усилено по случая. В момента са образувани досъдебни производства както в България, така и в Турция. Уверен съм, че служителите на полицията и прокуратурата ще си свършат професионално работата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    До мръсната турска свиня
    Да те еба в рязания умирисан турски задника.Майка ти да еба турска умирисана.
  • -10
    1
    Тавана
    Няма кой да ме хване
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари