Измамница "блесна" в "Мастър шеф"

0

Атрактивната готвачка Цветелина Димитрова, която блесна с признанията си, че трепе по дузина глигани, още в първия епизод на новия сезон на „Мастър шеф" е разследвана за фалшива диплома.

Районната прокуратура във Велико Търново е правила проверка на образователния й ценз по времето, когато тя се е подвизавала като служителка в Комисията по хазарта, пише Всеки ден.

Проверката е била по сигнал, изпратен от нейни колеги. Според нея той бил тежка провокация срещу нея, понеже тя настъпила много интереси, което обаче е доста невероятно, казват запознати. Дори обявила, че единият от авторите на сигнала е съдружник на Маргините.

С две думи, в сигнала се твърди, че Цветелина Костадинова като служителка в Държавната комисия по хазарта е представила съмнителна диплома за завършено висше образование от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".

Веднага започва проверка от Инспектората на финансовото министерство. Тя показва, че служителката, която по това време дава експертни становища за откази или издаването на лицензи за хазартна дейност, се записва за студентка в специалността „Индустриален мениджмънт" в ТУ - Габрово, през 2002 г. По това време е назначена за специалист, за което не се изисква висше образование. След като представя диплома за бакалавър, е преназначена като старши експерт в Комисията по хазарта.

Инспекторатът на финансовото министерство установява, че Костадинова има заверени и положени изпити само за първи курс в ТУ - Габрово. Тя не записва зимния семестър за 2-ри курс и в периода 2003-2005 г. е с прекъснати студентски права. Със заповед на ректора е отстранена от ТУ - Габрово.

Въпреки че има положени изпити само за първи курс и е с прекъснати права, тя успява да се прехвърли за студентка направо в трети курс. Това става въз основа на представена академична справка от ТУ - Габрово.

Благодарение на нея учебният отдел на Великотърновския университет й признава 11 от изпитите, положени по-рано. След това е записана направо в трети курс на специалността „Стопанско управление" за учебната 2005-2006 г. Костадинова се дипломира като бакалавър и става старши експерт.

Проверката на Инспектората установява огромен брой несъответствия в академичната справка. Дори пишело, че тя е следвала съвършено друга специалност - „Публична администрация" в Габрово.

Според проверката от там не бил издаван такъв документ. В деловодния регистър на университета срещу номера на съмнителната справка бил записан съвсем друг документ - служебна бележка на някакъв друг служител от университета. Подписите на декана и ректора в академичната справка на Цветелина Костадинова също не били автентични.

Изводът на ревизорите е, че служителката Костадинова е представила пред Великотърновския университет документ, за да се прехвърли като студентка в специалността „Стопанско управление".

Резултатите от проверката са предоставени на прокуратурата, която образува проверка. Как е завършила тя, днес е трудно да се каже. Факт е обаче, че Цветелина Димитрова е уволнена дисциплинарно от Комисията по хазарта. Самата тя твърди по време на разследването, че е обучавана по индивидуален план. Бързала да завърши образованието си колкото може по-скоро. Това било важно за нея, защото живеела на квартира, издържала се сама.

Цветелина, която се хвали, че я наричали Цвета Късмета, е уволнена дисциплинарно с мотива, че не ходи на работа. Друга пикантна подробност в биографията на Цветелина Димитрова е, че напористата дама е дъщеря от първия брак на бившия царски депутат Тошо Пейков, а сега живее с шефа на БЗНС „Ал. Стамболийски" Спас Панчев.

Двамата се познават от 2008 г. по собствените им признания. Като заможни хора обикалят цял свят. През последните години обиколили 15 страни, като се насладили на всякаква кухня.

Аз съм родом от Ловеч, но от 2001 г. живея в София. В Ловеч е много трудно да се намери работа или е за дребни пари. Работила съм в магазин за кафе като продавачка. Даваха ми 80 лв. заплата. После бях сервитьорка. После, като дойдох в София, продавах обувки на „Витошка". Само приличам на кифла, ама не съм. Убила съм 8 прасета тази година, но имам лош резултат. Миналата година убих 12. Казват ми Цвета Късмета. Моят късмет е Спас. Нямам нищо против да си го призная, защото цял живот всичко правех сама - помагах на сестра ми, помагах на майка ми... Най-лошото бе, че работех в държавната администрация. Основната ми заплата беше 560 лв.", шашна с признанията си журито на „Мастър шеф", видяло какви ли не претенденти за голямата награда от 100 000 лв.

Над 1 милион гледаха шоуто

От bTV се похвалиха, че стартът на втория сезон на шоуто е бил истински триумф. Гледали са го над милион зрители, докато в същия часови пояс най-големият им конкурент - Нова тв, е избрана от по-малко от 437 000 души. По това време там тече предаването „Шеф под прикритие", с което, между другото, дори хората на Нова тв се бъзикат, а по-голямата част от зрителите предпочитат да избягват.

Въпреки това обаче в bTV станали страшни скандали по време на „Мастър шеф", издадоха пред „Всеки ден" хора от медията. Причината - технически гаф в предаването. Точно по време на участието на Цветелина Костадинова се появи срив. На екрана вместо картина излязоха цветни ленти, които припомниха на зрителите времето на соца.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари