Измамна акция за помощи за украинските бежанци в Бургас

0
Хора, представящи се за общински служители, събират хранителни продукти и дрехи
Хора, представящи се за общински служители, събират хранителни продукти и дрехи Снимка: БНТ

Хора, представящи се за общински служители, събират хранителни продукти и дрехи

Хора, представящи се за служители на Общината в Бургас, обикаляли домове на възрастни и казвали, че събират хранителни продукти и дрехи за бедстващите украински граждани.

Потърпевшите са потребители на Социалния патронаж в Бургас. От там категорично заявяват, че на територията на града няма организирана такава акция, няма мобилни екипи да събиране на дарения. Установени са специални стационарни пунктове и само там се приемат помощи, информира БНТ.

"През миналата седмица имахме два сигнала, подадени от наши потребители, две възрастни дами, които се обадиха да кажат, че двама мъже са посетили домовете им с цел събиране на дарение в помощ на украински граждани. Представили са се за служители на общината и са съобщили, че те са мобилни общински служители, които обикалят по домовете за да събират дрехи и храна", обясни Валя Станкова, управител на домашен социален патронаж.

Това е втори опит за измама с вълната от съпричастност към украинските бежанци, за който ви разказваме. Предишния беше в Пловдив.

Десетки украински семейства вече са настанени в кризисните центрове в Бургас. Над сто са приютените вече украински граждани. Капацитетът е почти изпълнен. Има още около 20 свободни места, каза заместник-кметът Йорданка Ананиева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари