Излекуван от COVID пациент изненада спасителите си в навечерието на празника им

0
След като Андон побеждава вируса, се разболяват и двамата му родители
След като Андон побеждава вируса, се разболяват и двамата му родители Видео: bTV

Преди година изповедта му трогна България

В навечерието на професионалния празник на медиците, излекуван пациент изненада с цветя своите лекари спасители. Сред тях е и доктор Делиева - неговата майка.

Преди една година, когато коронавирусът беше непознат, една лекарка се втурна да воюва с него без страх. А изповедта на сина ѝ трогна България.

Това е моята майка. Повечето хора я познават като д-р Делиева. В момента тя се изправя лице в лице срещу опасността, наречена COVID-19. Както е добър лекар, така е и домакиня, съпруга и майка. Горд съм с теб, мамо, и много те обичам!“, написа синът ѝ.

Днес срещаме сина на д-р Делиева пред Военномедицинската академия. С букет цветя. Преди няколко месеца самият Андон Чулев става пациент на майка си и нейните колеги, разказва bTV.

14 дни лежах в болницата, като първите няколко бяха по-тежки“, разказва си Андон, а лекарите му казали, че „няма страшно и че всичко ще бъде наред!“.

След като Андон побеждава вируса, се разболяват и двамата му родители. Така от лекар в отделението д-р Делиева се превръща в пациент.

Баща ми се влоши и при него нещата бяха по-тежки, но за щастие, се оправи“, разказва Андон.

Ето защо цветята днес са в знак на благодарност към лекарите спасители. Те не знаят за неговата изненада.

В изненадата се включва и екипа на bTV. С помощта на служител на болницата молим лекарите да излязат навън, без да подозират защо.

След няколко минути се появяват д-р Гинка Делиева, д-р Магдалена Баймакова и проф. Камен Плочев.

Здравейте, моля да приемете това като благодарност за грижите, които положихте целия отдел!“, казва Андон и им поднася цветя.

Как си, бе синко? Много ни изненада! Много приятна изненада въобще", казва проф. Плочев.

Аз съм шокирана! Много мил жест, благодарим! Много е важно да знаем, че в тези моменти, някой мисли за нас като хора!“, споделя д-р Баймакова.

Калпазанчето на мама, пак изненада! Абсолютно не знаех и не подозирах. Но миналата година, той ми каза – „Мамо, напускай!“. Искам да се извиня на семейството си, но няма да напускам работата си. Не съжалявам нито за един ден, прекаран тук в клиниката“, казва д-р Делиева.

Защото най-голямата им награда е спасеният живот.

Тази сряда професионалният празник на медиците ще бъде отбелязан точно в 12:00 ч. с едноминутно мълчание и включени сирени на линейки - в памет на починалите от COVID 19 медицински специалисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Фактът, че ви трябват свидетели, за да се ожените, е доказателство, че извършвате престъпление.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари