Изкуствен интелект ще преценява дали Фейсбук потребители са достатъчно възрастни за срещи

0
Компанията ще предложи две опции на потребителите да потвърдят възрастта си
Компанията ще предложи две опции на потребителите да потвърдят възрастта си

Компанията ще предложи две опции на потребителите да потвърдят възрастта си

Meta може да иска от вас да изпратите видеозапис на лицето си преди да ви позволи да се свържете с други хора чрез функцията Facebook Dating – това ще бъде начинът да потвърдите, че сте достатъчно възрастни, за да ходите на срещи.

В понеделник Meta обяви, че актуализира своята услуга за запознанства във Facebook, за да разбере по-лесно дали потребителите лъжат, че са пълнолетни. Компанията ще предложи две опции на потребителите да потвърдят възрастта си. Едната е да прикачат снимка на личната си карта или шофьорската си книжка, а другата – да изпратят видео селфи. Специална технология с изкуствен интелект ще провери видеозаписа, като следи за специфични черти на лицето, информира KALDATA.

За всичко това Meta изгражда цяла нова компания на име Yoti, която вече проверява възрастта на потребителите от Обединеното кралство в Instagram. Когато някой се опита да промени годината си на раждане и от „под 18“ става „над 18“, системата иска видео селфи.

Сега технологията вече е достъпна и в САЩ. Meta пояснява, че личните данни на потребителите за защитени.

Безопасно ли е?

Yoti не използва вашите видеозаписи с никакви други цели“, казват от компанията.

Имайте предвид, че прикачването на снимки, съдържащи лични данни, се анализират от всяка автоматична система (каквато е и тази на Meta). Освен това, на информационната страница на Meta е написано, че системата може да съхрани личната ви карта до една година.

В публикация, която обявява новата система за проверка Yoti, пише, че тази технология изтрива веднага всички видеозаписи след като възрастта на потребителите е потвърдена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари