Изкопаха 1000 гроба в Турция като подготовка за зимата

0
Общински работници копаят гробове предварително, защото през зимата "земята е като камък" и всичко е покрито от еднометров сняг
Общински работници копаят гробове предварително, защото през зимата "земята е като камък" и всичко е покрито от еднометров сняг

Общински работници копаят гробове предварително преди земята да замръзне напълно

Десетки селища в Източна Турция са блокирани, тъй като достъпът до тях е невъзможен заради падналия в района сняг, съобщава турската частна телевизия НТВ.

Половинметрова снежна покривка остави голям брой коли на пътя в Сиирт. Затруднено е движението и по пътя, водещ към граничния пункт "Тюркгьозю" с Грузия в окръг Ардахан.

Само в окръг Ван натрупалият сняг блокира над 140 селища, но с усилията на екипите на местните служби шейсет от тях са вече достъпни.

В Карс започналият вчера снеговалеж не стихва и днес. Времето предизвика затруднения в трафика в района на град Кягъзман по пътя между градовете Карс и Ъгдър, а преди това и при прохода Паслъ. Пет тира бяха блокирани на пътя.

Подобна е картината и в окръзите Елязъг и Сивас.

Подготовките за още по-суровите зимни условия в окръг Ерзурум, където температури от минус 30 градуса са обичайни за сезона, включват и предварително изкопаване на гробове, преди земята да замръзне напълно, посочва НТВ. Общинските работници в местния град Паландьокен са изкопали хиляда гроба, за да се подготвят за зимата, тъй като през месеците януари, февруари и март, както обясняват, "земята е като камък" и всичко е покрито от еднометров сняг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари