Изключително успешна година за Русенския университет

0
Повишават заплатите с 5% от януари
Повишават заплатите с 5% от януари Видео: КИС 13

Изключително успешна година изпраща Русенският университет "Ангел Кънчев".

За това време висшето училище в Русе още по-категорично заяви своето присъствие в национален и международен мащаб, каза ректорът чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев. Като доказателство за това са новоподписаните над 50 договора с чуждестранни партньори, информира Кис 13.

По думите на ректора за една година Русенският университет отново е показал своя потенциал на авангардна академична институция, която винаги се съизмерва с най-добрите в европейски и световен мащаб. Творчеството и иновациите са приоритет в дейността на Русенския университет, каза още чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев. Русенският университет се е доказал и като лидер и в трансграничния регион и Дунавското пространство.

Въпреки че финансирането е ограничено, Русенският университет изпълнява стриктно и оптимално бюджета си и има възможност да даде ДМС, а от януари ще повиши заплатите с 5 процента. На фона на тежката демографска криза и намаляващия брой на завършващите средно образование са приети над 2500 бакалаври, магистри и докторанти, което напълно покрива предварителните прогнози.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари