Изхвърлиха тонове украинска царевица от влак в Полша

5
Царевицата от осем вагона е била разпръсната по релсите
Царевицата от осем вагона е била разпръсната по релсите

Царевицата от осем вагона е била разпръсната по релсите

Неизвестни нападатели са получили достъп до няколко вагона на товарен влак в Полша и са изхвърлили превозваните в тях селскостопански продукти, предаде ДПА, цитирана от БТА.

При инцидента в град Котомеж царевицата от осем вагона е била разпръсната по релсите, съобщи говорител на полицията, цитиран от полската агенция ПАП. Първоначално остана неясно кога точно е извършено престъплението, което вероятно е свързана с протестите на полските фермери срещу вноса на евтини украински селскостопански продукти. Това не е първият подобен инцидент.

Украинският вицепремиер и министър на инфраструктурата Олександър Кубраков написа в "Екс", че 160 тона украинска селскостопанска продукция е била унищожена по пътя към пристанищния град Гданск.

"Докога правителството и полската полиция ще позволяват този вандализъм?", попита Кубраков.

Полските фермери искат да попречат на по-евтиното украинско зърно да достигне до вътрешния пазар. След нахлуването на Русия в Украйна преди две години Брюксел преустанови всички вносни мита и квоти за селскостопански продукти от Украйна, за да подпомогне страната икономически, припомня ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Sтанко
    Капанков да пита до кога ще продължава дебилизма на хунтата, която управлява Усрайна! На нормалните хора им писна от "уреждането" в полза на тази война да става през ръцете на народа, който изкарва хляба... Скоро цяла европа ще пропищи от бездарните игри на сульо и пульо в тая прокълната страна.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари