Фермери се нахвърлиха с павета срещу полицията в Полша

1
Няколко протестиращи са нахлули в сградата на Сейма
Няколко протестиращи са нахлули в сградата на Сейма Снимка: PAP / Darek Delmanowicz

Няколко протестиращи са нахлули в сградата на Сейма

Протестиращи в полската столица фермери са изкъртили павете и са започнали да замерят с тях охраняващите акцията полицейски служители, съобщава телевизионният канал Polsat, цитиран от Агенция Фокус.

Към настоящия момент във Варшава се провежда голям протест на фермери. Колона от протестиращи тръгна от сградата на кабинета на министър-председателя към тази на парламента.

"Група протестиращи започнаха да разглобяват калдъръмения тротоар и да хвърлят павета срещу полицията“, съобщава медията.

Няколко протестиращи са влезли в сградата на Сейма, докато е било в ход заседание на депутатите.

Общонационалният протест на земеделците в Полша започна на 9 февруари с блокиране на пътища и КПП на границата с Украйна. Миналия вторник в полската столица се проведе "Походът към Варшава“, организиран от синдикатите на земеделските работници.

Основните искания на протестиращите са спиране на вноса на селскостопански продукти от Украйна в Полша и отказ от екологичните планове на Европейския съюз (т.нар. Зелена сделка), която предвижда цел от нулеви емисии в атмосферата до 2050 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    1
    Само така!
    Браво! С престъпниците от €врогейския съюз така трябва! Скоро и нашите педераси ще усетят народната любов, анално!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари