Изгълтах 10 пирона, искам да ме преместят!

0
Пандизчията имал психични отклонения и си мислел, че може сам да си избира затвор
Пандизчията имал психични отклонения и си мислел, че може сам да си избира затвор

Лишен от свобода в пазарджишкия затвор се жалвал в "Монитор", че иска да бъде преместен обратно в затвора в Пловдив.

„Изгълтах 10-12 пирона, искам да ме преместят”, заявил от номер 034 480 349 Мехмед Михайлов, за когото обаче се оказало, че не е пускал официална молба до властите с искане да бъде върнат в пловдивския зандан.

От пресцентъра на Министерството на правосъдието потвърдиха за „Монитор”, че един от лишените от свобода в затвора в Пазарджик е погълнал няколко метални предмета, след което е съобщил, че иска да бъде преместен. „Преместването е възможно след подаване на молба до Главния директор на ГДИН, но такава той не е подавал и съответно не е получавал отказ. Назначена му е диета, за да отдели погълнатите предмети”, съобщи Иван Димов, шеф на дирекция „Връзки с обществеността и протокол” в Министерството на правосъдието.

Гълтането на пирони е запазена марка за затворника рецидивист Мехмед Михайлов. При предишното си пролежаване в затвора той отново се нагълтал с пирони. Изчегъртвал ги от стените и ги поглъщал, за да изнудва по този начин с различни искания затворническата управа. „Това го прави често. Запазена марка му е”, потвърдиха за „Монитор" надзиратели.

Бил е преместен от затвора в Пловдив в този в Пазарджик, тъй като под тепетата се изпокарал и с останалите пандизчии, че и дори със служителите. Мехмед имал психически отклонения и обикновено правел това, което на него му се иска, а не което трябва. Заради многото му конфликти в Пловдив, властите решили да го преместят в затвора в Пазарджик, но на него пък там не му харесали условията.

В момента Мехмед излежава присъда от 6 години и 8 месеца затвор заради грабеж от деца сираци. Миналата година Мехмед нападнал с нож трима възпитаници на дом за деца без родители. Той принудил две от момчетата да заложат мобилните си телефони. От единия апарат прибрал 30 лева, а от другия – 50 лева. След това заплашил с нож третото момче, от което взел 250 лева. До момента, преди последната присъда за грабежа над сираците, е имал 4 присъди – две през 2011 г. – за кражба и хулиганство, една – през 2012 г. пак за хулиганство и четвърта – за закани с убийство. Престоят му в затвора по старите присъди е бил за над 6 години.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари