Пандизчия гълта лъжици в знак на протест в Пловдив

0
Затворникът се оплаквал от липса на лекарска помощ, недостатъчно жилищна площ, лоша хигиена и липса на топла вода в килиите
Затворникът се оплаквал от липса на лекарска помощ, недостатъчно жилищна площ, лоша хигиена и липса на топла вода в килиите

Затворникът се оплаквал от липса на лекарска помощ, недостатъчно жилищна площ, лоша хигиена и липса на топла вода в килиите

Пандизчия от пловдивския затвор гълтал лъжици в знак на протест, че не му обръщали внимание на зъбобола. Мъжът имал силни болки и твърди, че на няколко пъти искал лекарска помощ, но никой не взел предвид оплакванията му. Така решил да гълта лъжици, за да се превърне в център на внимание, но и това не помогнало. Липсата на адекватна медицинска помощ зад решетките е само едно от оплакванията на затворника, който завел иск за обезщетение в размер на 50 000, ппише „Марица“.

В списъка с оплаквания са също липсата на достатъчно жилищна площ, лоша хигиена – наличие на дървеници, хлебарки, гризачи, липса на течаща топла вода в килиите. Пандизчията недоволства от това, че лятно време било много топло, а през зимата – много студено. В иска си изтъква, че затворниците сушали дрехите си в килията и това запарвало въздуха и причинявало мухъл. Изтъкнал и и, че работел в обособено производство 6 месеца в запрашена среда без предпазна маска и 5 месеца в столовата, където не се спазвало правото му на каре.

Всичките му оплаквания и тъврдения обаче са отхвърлени като неоснователни и недоказани, включително влошено здраве или по-точно проблем със зъбите, освен това за пренаселеността на килиите, които е счетено за основателно. От съдебното решение става ясно, че затворникът претендира за обезщетение за период от 1142 дни зад решетките.

Така магистратите от Административния съд присъдили обезщетение в размер на 5000 лв., като отхвърлили претенцията за разликата до 50 000 лева като неоснователна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Ааааа
    Цианкалия по-добре ще подейства!!!
  • 5
    1
    Ами
    Другия път да пробва с бръснарски ножчета
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари