​Избраха изпълнителя за строителството на общинския тир паркинг в Русе

0
Средствата за строителството възлизат на 3 милиона лева
Средствата за строителството възлизат на 3 милиона лева

Средствата за строителството възлизат на 3 милиона лева

Приключи обществената поръчка за избор на изпълнител за проектиране и изграждане на буферен паркинг за тежкотоварни автомобили по бул. „България“- собственост на Община Русе.

За изпълнител е определен единственият участник в процедурата – „Люник“ ЕООД. Дружеството е предложило да извърши дейностите за срок от 320 календарни дни, съобщиха от общинската администрация.

Средствата за строителството възлизат на 3 милиона лева и са осигурени с постановление на Министерския съвет от 5 ноември 2021 г.

Във връзка с непрекъснато нарастващия трафик от тежкотоварни камиони бе подписан договор и вече започна подготовката за изграждането на втори, по-голям паркинг, намиращ се в съседния имот. Изпълнителят там е „Тир Паркинг Русе“ ЕООД. През август 2022 г. дружеството спечели открития конкурс за учредяване на възмездно право на строеж върху терен общинска собственост за срок от 30 години. Фирмата спечели, наддавайки за отстъпеното право на строеж 18 200 000 лв. От тях 6% (или малко над 1 млн. лв.) бяха изплатени на Община Русе преди подписване на договора, а остатъкът от достигнатата на конкурса цена ще се заплаща на 29 равни годишни вноски или малко под 600 хил. лв. на година, което ще осигури твърди приходи в общинската хазна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    весо
    няма да папкат нищо Маргините ще папкак само
  • 4
    1
    Многодетник
    Охааа !Ще папкаме!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари