Иво Минчев: Търговците на кръв са строго организирана група

3
Заплашваният мъж от Русе е започнал кампания срещу търговията с кръв
Заплашваният мъж от Русе е започнал кампания срещу търговията с кръв Видео: NOVA

Заплашваният мъж от Русе е започнал кампания срещу търговията с кръв

В Русе стартира кампания „Да спрем търговията с кръв!”. Много хора, търсейки кръв за близките си, попадат на „услужливи” кръводарители, на които плащат сериозни суми. За да се спре тази практика Иво Минчев, който е от най-активните кръводарители в града, стартира инициативата. Той е създал и група за безвъзмездно кръводаряване, информира NOVA.

Заради работата си на доброволец е получавал многократно заплахи. „Периодично чистя групата от хора, които искат пари срещу кръводаряване. В едно такова рутинно чистене, явно съм изчистил някого, когото не е трябвало, и започнаха да ме заплашват”, обясни Минчев. Той събира доказателства за това, заедно с адвокат.

В началото се притесних, когато започнаха да атакуват профилите на мои близки и приятели. След като предприех мерки да се защитя, вече съм малко по-спокоен”, сподели кръводарителят.

Мъжът посочи, че търговците на кръв са строго организирана група. „Най-често правят така - веднага се закачат за някого в нужда с въпрос дали му трябва кръводарител. След това започват да определят цени”, уточни Минчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -7
    2
    ?????
    Който е на зор плаща. Дори съм от страната на ромите. Те първоначално ти вдигат цената, но накрая спадат до 80 лева, а милата циганка чака с бебето тия пари, за да нахрани бебето си. Голяма работа, че Той кръводарителя за 1 година, на 2 пъти взема или получава от нуждаещите кръв, общо 200 лева. Нищо не са. Кой е давал кръв знае. След това иска силна храна, шоколади и.. Парите ли са по важни или човека
  • 7
    1
    Русенец
    Заплахите във фейсбук не са анонимни. Там не е говорилня, като в сайтовете със свободни коментари. Там се влиза с потребителско и парола, които водят до един човек, чиято отговорност за действията му може да бъде потърсена законно. Има осъдени и за писане във фейса. Ако заплахите са по телефон, има си начин и за това.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари