Социален дом за възрастни хора с деменция работи без лиценз

1
Това, с което бях запозната е шокиращо, каза министърът на труда и социалната политика
Това, с което бях запозната е шокиращо, каза министърът на труда и социалната политика Снимка: bTV

Това, с което бях запозната е шокиращо, каза министърът на труда и социалната политика

„Това, с което бях запозната е, шокиращо - да бъде оставен възрастен човек, който сам не може да полага грижи за себе си, в състояние, в което да загуби живота си е неприемливо. Ще направя всичко нужно такива случаи в бъдеще да няма“, заяви министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

По думите ѝ Агенцията за качеството на социалните услуги не е допуснала нито един пропуск в своята дейност по случая със социалния дом в село Изгрев. Шалапатова обаче каза, че агенцията няма правомощия да затвори центъра, предаде bTV.

Тази институция е направила проверка по сигнал. Проверката е установила лошото качество на услугата, предприети са мерки да бъдат информирани МВР и общината, защото тази социална услуга не е лицензирана. Агенцията си е свършила работата, но няма нормативен акт и законодателна основа, която да дава правомощието на която и да е структура да затвори подобен тип грижа. Ние предприемаме консултации с всички институции в Р България, които да предотвратят подобни случаи“, допълни социалният министър.

Коментарът й е направен след информацията за смъртните случаи в дом за хора с деменция, който работи без лиценз. Окръжната прокуратура в Плевен разследва смъртта на 94-годишна жена, настанена в частен център за пълнолетни с деменция в плевенското село Изгрев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари