Иванка Шалапатова: Великденски добавки за пенсионерите няма да има

3
От средата на годината пенсиите се вдигат, каза министърът в оставка
От средата на годината пенсиите се вдигат, каза министърът в оставка Видео: NOVA

От средата на годината пенсиите се вдигат, каза министърът в оставка

Великденски добавки за пенсионерите няма да има, ние сме за трайно повишаване на доходите им и от средата на годината техните пенсии отново ще бъдат вдигнати с 11%.

Това каза министърът на труда и социалната политика в оставка Иванка Шалапатова в ефира на NOVA.

Не съм получавала оценка цифрова за моята работа, имам прекрасен диалог и с Мария Габриел, и с Николай Денков. Разговаряхме, те знаят всички мерки в нашата управленска програма, без една те се движат без забавяне, така че ние имаме пълно изпълнение на нашите цели. На този етап нямам индикация, че има неудовлетворение от резултатите, които постигаме“, каза още Иванка Шалапатова, но отбеляза, че решението дали да остане министър на труда и социалната политика след ротацията не го взема тя.

Четири години беше забавена възможността работещите граждани и безработните лица да придобият достъп до обучение за дигитални компетенции. Това беше наваксано и на 21 декември миналата година обявихме процедурата – в рамките на две години половин милион българи могат и вече имат достъп до безплатно обучение на сайта на Агенцията по заетостта, това е програма, която вече тече“ , обясни министърът в оставка.

Основна грижа на нашето министерство е работната сила да бъде компетентна, да има висока производителност, тогава да може да очаква и по-добри възнаграждения, посочи тя. Беше увеличена и минималната работна заплата с рекордните почти 20%, започнахме активирането на неактивните икономически лица с една много интензивна посредническа дейност – 45 000 лица само за миналата година вече бяха активиране на пазара на труда, това е с 38% повече от предходната година, по Националния план за хората с увреждания също вече текат проекти за активиране, изброи Иванка Шалапатова.

Ресурсът, който социалните партньори привлякоха през кандидатстване през Министерството на труда и социалната политика по програма „Развитие на човешките ресурси“ е 52 млн. лева, отбеляза още Иванка Шалапатова. Те са наш логичен и много добър партньор в справянето с предизвикателствата на труда, отбеляза тя.

За случая с изчезналата 17-годишна Ивана, Иванка Шалапатова посочи, че все още няма изчерпателна информация. „Поемам ангажимента да съобщя какви са бързите и адекватни мерки, за да не се повтаря този случай и с други деца”, каза тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    16
    И вас да ви няма!!!
    С чужда пита помен правят, защото "...трайно повишаване на доходите им и от средата на годината техните пенсии отново ще бъдат вдигнати с 11%" - вероятно, но това е по т.нар. "швейцарско правило", което пък няма нищо общо с тази коза Шарлатанова!
  • 19
    15
    mm
    Не давайте на пенсионерите дайте на украинците помощи да си купуват по скъпи коли малоумни кретени!!!
  • 6
    14
    До 9
    ПеПерастче анално олабено, да живее БКП са викали баща ти и мъжа му от чийто задник си бил изсран!
  • -5
    13
    Орк
    ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КИРЧО И АСЕНЧО
  • 15
    12
    Ама
    Това никога не е бивало вие с вашата зглобка сте единствени в това отношение Най наглите лъжите и мажете ама всички видяхме колко струвате .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари