Иванка Шалапатова: МРЗ ще се определя като 50% от средната брутна заплата

1
Хората очакват по-адекватно обезщетение за повишаването на цените, заяви социалният министър
Хората очакват по-адекватно обезщетение за повишаването на цените, заяви социалният министър Снимка: стоп кадър / NOVA

Хората очакват по-адекватно обезщетение за повишаването на цените, заяви социалният министър

Увеличението с 12% на пенсиите е факт. То е хармонизирано с индекса на потребителските цени. Добра тенденция е и ръстът на минималната работна заплата. От следващата година нейният размер ще се определя като 50% от средната работна брутна заплата. Това коментира в „Събуди се” по Нова телевизия социалният министър Иванка Шалапатова.

"Доходната политика все още е длъжник на много българи. Хората очакват по-адекватно обезщетение за повишаването на цените. Време е минималната работна заплата да бъде коригирана след консенсус на социалните партньори. След моето назначаване заявих на работодателските и синдикалните организации, че разчитам на конструктивен диалог", добави тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари