Иван Стоянов: Не съм бил с перука или с просяшки дрехи

0
Извършвани са внезапни проверки в Спешното отделение на русенската болница, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ - Русе д-р Иван Стоянов
Извършвани са внезапни проверки в Спешното отделение на русенската болница, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ - Русе д-р Иван Стоянов

Извършвани са внезапни проверки в Спешното отделение на русенската болница. Те са организирани планово и имат за цел да направим анализ какви са проблемите в него, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ - Русе д-р Иван Стоянов, предаде БТА.

 

На въпрос дали е вярна информацията, публикувана в медии, че се е дегизирал като просяк и се е престорил на болен, за да разбере как работи отделението, Стоянов заяви, че винаги "публикациите са малко оцветени", като помоли "да бъдем взаимно толерантни и да не влизаме в приказката". Той каза, че е вярно, че е имало внезапни проверки, които са правени късно през нощта и рано сутринта, като целта е да се проследят процесите, които текат в Спешното отделение.

"Не съм бил с перука или с просяшки дрехи", заяви Стоянов и допълни, че персоналът в болницата го познава, тъй като в нея той работи от 35 години.

Директорът посочи, че има проблеми в организацията на работа в Спешното отделение, обслужването не е на ниво, а пациенти чакат немалко часове през деня и през нощта. Той обаче обясни, че са много и случаите, в които екипите са се справяли добре и така са спасявали човешки животи. Стоянов заяви, че целта на проверките не са административни санкции, а здравният работник да разбере, че трябва да промени поведението си към болния.

"Разбира се, че не може при лошо поведение към болния, да няма административна мярка", каза още директорът. Ще бъде направен анализ кой е натоварващият елемент при лекарите и медицинския персонал от отделението - дали това са продължителните смени и колко медицински работници са нужни, за да тече правилно и организирано тази дейност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари