Д-р Иван Стоянов: Не дрехите са важни в тази проверка

2
Засилени проверки в МБАЛ - Русе
Засилени проверки в МБАЛ - Русе Видео: БНТ

Засилени проверки текат в русенската многопрофилна болница. Според изпълнителния директор на лечебното заведение, който е на поста от няколко месеца, целта е пациентите да получат качествено и навременно медицинско обслужване. Според електронни медии, само преди дни д-р Иван Стоянов е отишъл в Спешното отделие, като пациент, преоблечен като просяк.

Изпълнителният директор на лечебното заведение нито потвърди, нито отрече информацията, тиражирана в медиите, че облечен като просяк е отишъл на проверка в Спешното отделение.

Доктор Иван Стоянов, изпълнителен директор на МБАЛ - Русе, пояснява: “Винаги публикациите са малко оцветени. Не съм бил нито с перука, не съм бил предрешен с просешки дрехи. Но проверки има. Проверките констатираха, че има проблем в организацията. Не дрехите са важни в тази проверка.“

Персоналът на болницата не пожела да коментира ефекта от проверките, но пък казаха, че изцяло подкрепят действията на д-р Стоянов. Д-р Стоянов заяви, че след проверките ще бъде направен анализ. На негова база ще са и промените. Междувременно стана ясно, че има готов и одобрен от Здравното министерство проект за изграждане на ново Спешно отделение. Ето какво казаха пациентите, които търсеха помощ пред кабинетите там.

Галена Узунова, пациент: “Веднага ни приеха, нищо лошо не съм чувала за спешното…”
Силвия Николова, пациент: “Нищо лошо не мога да кажа, но съм чувала лоши неща.”

Вътрешните проверки в русенската болница продължават. Инспекцията по труда също извършва своя независима проверка. Тя е свързана с работното време на персонала.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари