Иван спаси влаченото куче, иска да си го осинови

0

Пиян изверг от Габрово си завърза кучето с верига за "Опела" и го влачи на пътя през нощта.

За късмет на животното, свидетели на бруталната жестокост веднага са се обадили на тел. 112, а полицията е реагирала мигновено.

Оказало се, че алкохолната проба на 49-годишния шофьор показва 2.30 промила, написа в профила си един от хората, които са спасили кучето. Именно габровецът Иван Попов го заведе на ветеринар и временно приюти кучето с намерение да го осинови окончателно, информира Канал 3.

За случая съобщи и МВР, като уточни, че инцидентът е станал на 16 юни около полунощ. Незабавно към ул. "Козещица“ в областния град бил насочен автопатрулен екип.

Междувременно граждани, станали свидетели на жестоката гледка, успели да спрат автомобила и да освободят вързаното куче. Животното било с наранявания по главата, шията и лапите, прегледано е от ветеринарен лекар, а лечението му е поето от гражданин, съобщи полицията днес.

Извършен е оглед на местопроизшествието, а по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325 Б, ал. 1 от НК, уточнява още МВР.

Ето и какво написа и спасителят на четириного Иван Попов в социалната мрежа:

"На 16 06 2017 в 00:30, прибирайки се от работа на пътя Узана за квартал Радецки, се натъкнах на тази картина. Куче, завързано за кола е теглено по пътя, добри хора от Зелено дърво спират идиота и викат полиция. Индивидът, който е за разстрел, кара колата с 2:30 промила алкохол.Кучето е прегледано,раните са обработени и го пребрах в къщи.Сега ще чакам да мине делото за да може съдията да ми даде попечителство над животното.В момента ще се грижа аз да невината животинка и ще се боря да я осиновя". Накрая Иван завършва поста си с отчайващата констатация: "Искам да помоля ,ХОРА ГЕНЕТИЧНИЯТ НИ МАТЕРИАЛ ВЕЧЕ НЕ СТАВА ЗАГИВАМЕ ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО......"

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари